Ingezonden persbericht


webMethods levert leveranciersonafhankelijke oplossing voor het beheren van webservices

webMethods Fabric vanaf heden beschikbaar voor klanten

AMSTERDAM - 26 januari 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende aanbieder van webservices-infrastructuur, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van webMethods Fabric(tm) . webMethods Fabric is een 100% op standaarden gebaseerd, leveranciersonafhankelijk raamwerk voor het opzetten en beheren van webservices. Hiermee kunnen ondernemingen van losse, ongeorganiseerde webservices overstappen naar één bedrijfsbreed en georganiseerd raamwerk van webservices ofwel een Enterprise Service Oriented Architecture (ESOA).

Gartner voorspelt dat binnen nu en 5 jaar het inrichten van een volledig servicegeoriënteerde architectuur een essentiële voorwaarde wordt voor organisaties om concurrerend te blijven. Steeds meer ondernemingen kiezen er dan ook voor om zo'n volledig servicegeoriënteerde IT-architectuur op te zetten. Het leveranciersonafhankelijke en op standaarden gebaseerde raamwerk van webMethods Fabric maakt de inrichting van zo'n flexibele servicegeoriënteerde architectuur nu al mogelijk.

webMethods Fabric is een flexibel en gedistribueerd raamwerk dat belangrijke beheerfuncties voor alle aanwezige webservices verzorgt, zoals serviceregistratie, clustering, fail-over, load-balancing en beveiliging. Wat een J2EE applicatieserver doet voor Java-beans, doet webMethods Fabric voor webservices. Uniek aan webMethods Fabric is dat alle beheerfuncties aan het gedistribueerde raamwerk worden overgelaten en niet aan de webservice-nodes of een centrale server. Door deze decentrale structuur loopt men geen risico wanneer één van de bedrijfskritieke applicaties vast dreigt te lopen of een centrale server uitvalt.

Webservices verminderen de IT-complexiteit door het gebruik van geaccepteerde standaarden en protocollen, waardoor applicaties met elkaar kunnen communiceren ongeacht het onderliggende platform (.Net of J2EE) of de gebruikte applicatieserver. webMethods Fabric ondersteunt alle belangrijke standaarden, zoals SOAP 1.1 en 1.2, WSDL 1.1, UDDI v2 server, SOAP attachments, DIME, WS-Routing, WS- Security, WS-Signatures en WS-Encryption.

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd al meer dan 1000 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.

Ingezonden persbericht