Ingezonden persbericht


D-Link breidt aanbod beveiligingsoplossingen voor MKB uit

Nieuwe netwerkcamera voor surveillancedoeleinden

Rotterdam, 26 januari 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, breidt zijn aanbod beveiligingproducten verder uit. Naast de recentelijk geïntroduceerde firewall voor kleine en middelgrote bedrijven brengt het bedrijf nu ook een netwerkcamera voor deze doelgroep op de markt.

De verkopen van beveiligingsproducten groeien snel. Momenteel eisen gebruikers producten die variëren van surveillancecamera's tot de gebruikelijke firewalls en virusbeschermingoplossingen. De nieuwe DCS-900 netwerkcamera kan gebruikt worden voor het monitoren van kantoren of andere bedrijfsterreinen en is primair gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Deze bedrijven hebben behoefte aan eenvoudige en gebruikersvriendelijke beveiligingsoplossingen.

"Het belang van beveiligingsproducten als firewalls en surveillancecamera's voor D-Link blijft groeien. De nieuwe DCS-900 is een netwerkcamera die gebruikt kan worden voor het monitoren van kantoren of andere bedrijfsobjecten. Toch is deze oplossing zeer betaalbaar, zodat deze ook gemakkelijk in huis of een garage ingezet kan worden", zegt Marcel Visser, General Manager Benelux van D-Link.

De DCS-900 bevat een ingebouwde webserver waardoor bewaakte objecten overal ter wereld via internet gemonitord kunnen worden. De camera hoeft niet apart aan een computer gekoppeld te worden, wat de installatie en het beheer aanzienlijk vereenvoudigt. Als de camera voor surveillance-doeleinden wordt ingezet, bespaart de bewegingsdetector waardevolle opnameruimte. Op basis van deze functionaliteit worden er alleen beelden opgenomen als er daadwerkelijk iets aan de hand is.

DCS-900 in het kort
- Verbinding via 10/100Mbps Ethernet
- Ingebouwde webbrowser
- Verstuurt maximaal 20 beelden per seconde
- De IP View Lite-monitoringsoftware kan vier camera's gelijktijdig beheren - Ingestelde opnames of op basis van bewegingssensoren - Eenvoudige installatie en webgebaseerd beheer
- Windows-gebaseerde installatiewizard voor ondersteuning van Win98 SE, XP, 2000 en ME

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die het bedrijf tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van zijn klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com