NIB Capital Bank N.V.

PERSBERICHT

Rotterdam, 26 januari 2004

Quion realiseert productiegroei nieuwe hypotheken van 47%

Quion heeft in 2003 aan nieuwe hypotheken een productie van E 2,2 miljard gerealiseerd. Dit is een groei van 47% ten opzichte van 2002. De totale hypotheekportefeuille die Quion voor diverse financiële instellingen begeleidt groeide met bijna 40% en is daarmee op E 6,6 miljard gekomen. Dit zijn ruim 57.000 hypotheken. Met de afsluiting van het uitstekende boekjaar 2003 ligt Quion op koers om haar doelstelling te realiseren de portefeuilleomvang in de komende vier jaar te laten groeien naar E 16 miljard.

Nieuwe klanten

Quion heeft haar klantenbestand in 2003 fors kunnen uitbreiden met gerenommeerde financiële instellingen. Zo wordt sinds begin 2003 het hypotheekbedrijf voor Conservatrix Levensverzekeringen NV verzorgd. Halverwege het jaar werd daar het hypotheekbedrijf voor de WoonVrijHypotheken van AXA aan toegevoegd. Ook GENERALI Verzekeringsgroep heeft in 2003 de servicing van haar bestaande portefeuille overgedragen aan Quion. Momenteel is Quion met meerdere partijen in gesprek die actief willen worden op de hypotheekmarkt of hun backoffice willen uitbesteden.

Daarnaast is Quion opgetreden als servicer van de hypotheekportefeuille voor een securitisatietransactie van NIB Capital Bank, waarbij een volume van E 1 miljard in de kapitaalmarkt is geplaatst. Als onderdeel van deze securitisatie zijn Quion's bedrijfsprocessen door erkende rating agencies (Standard and Poor's, Moody's en Fitch) uitvoerig onder de loep genomen en als zeer professioneel gewaardeerd. Mede op basis van het succes van deze transactie verwacht Quion voor de toekomst in toenemende mate als servicer voor securitisaties op te zullen treden.

Organisatie
Door de sterke groei van Quion in 2003 is het aantal medewerkers toegenomen van 110 naar 150. Als gevolg daarvan zal Quion de huisvesting in Rotterdam in 2004 verder uitbreiden. Ook de directie is, met de komst van Tjeerd Rienstra, het afgelopen jaar versterkt. Zijn primaire taak is het insourcen van bestaande hypotheekportefeuilles, alsmede de aansturing van het Hypotheekservicebedrijf (mid- en backoffice).

Systeemontwikkeling
Quion heeft de systemen voor de afwikkeling van hypotheken zelf ontwikkeld en voert continue verbeteringen door. Midden vorig jaar werd het offertesysteem uitgebreid met een module Automatische Krediet Beoordeling, waardoor aanvragen voor offerten automatisch kunnen worden afgehandeld. Deze wijziging leidt tot efficiëncyverbeteringen voor zowel de acceptatieafdeling bij Quion in Rotterdam als voor de acceptatieafdelingen bij de diverse distributiepartners van Quion.

Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion, zegt: "We kijken met volle tevredenheid terug op 2003. We hebben er een aantal gerenommeerde klanten bijgekregen. De securitisatietransactie met NIB Capital Bank was een mijlpaal, die ons vertrouwen versterkt dat we in de toekomst meer van dit soort transacties zullen gaan doen. We zijn vol vertrouwen dat 2004 opnieuw een goed jaar gaat worden, waarin we de positie van Quion in de Nederlandse hypotheekservicingmarkt verder uitbouwen"

Over Quion
Quion is een onafhankelijke onderneming die zich richt op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion heeft een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen als klant. Het bedrijf beschikt over een modern, in-house ontwikkeld hypotheeksysteem. Dit systeem is modulair opgebouwd, zodat Quion meerdere merken en hypotheekproducten gelijktijdig kan ondersteunen. Bij Quion zijn momenteel 150 medewerkers werkzaam. Per ultimo 2003 heeft Quion meer dan 57.000 hypotheken in administratie met een totale waarde van ruim 6,6 miljard Euro.



NIB Capital Bank N.V.