1e persbericht van maandag 26 januari 2004

Eindhoven 26-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs ingevorderd

Van een 57-jarige vrouw uit Eindhoven is zondagavond haar rijbewijs ingevorderd. Surveillerende agenten zagen haar rond 23.00 uur in een auto op de Eisenhowerlaan rijden. Daarbij raakte ze de stoeprand en slingerde over de rijbaan. Ook reed ze te hard. Toen de vrouw aan de kant was gezet, roken de agenten een dranklucht. Op het bureau saboteerde de Eindhovense tot driemaal toe een blaastest, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd.

Eindhoven: Twee gewonden bij ongeval

Twee mannen zijn maandagochtend rond 2.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeval op de Scherpenering. Het gaat om een 18-jarige inwoner van Steensel, die de auto bestuurde en een man van 19 jaar uit Best, die bij hem in de wagen zat. De bestuurder verloor op de Scherpenering de macht over het stuur nadat hij de kruising Oirschotsedijk / Landsardseweg / Bijsterveld / Scherpenering vanuit de Oirschotsedijk was overgestoken. Hij miste een bocht, kwam in de berm van de weg terecht, raakte een lantaarnpaal en een boom en kwam uiteindelijk tegen een andere boom tot stilstand. De bestuurder is met hoofdwonden en een hersenschudding opgenomen in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop. De passagier liep een gebroken been en mogelijk hersenletsel op. Hij is opgenomen in het MMC in Veldhoven.

Eindhoven: Aanhoudingen na woninginbraak

Na een inbraak in een woning aan de Julianastraat zijn zondagmiddag twee mannen van 22 jaar uit Eindhoven aangehouden. Rond 15.45 uur kwam bij de politie de inbraakmelding binnen. Toen de eerste agenten ter plaatse kwamen, hadden buurtbewoners één van de verdachten al zelf aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie. De andere verdachte was er te voet vandoor gegaan en had zich verstopt. Agenten vonden hem terug in een tuin van een woning aan de Mauritsstraat. De twee mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Onder invloed

Op de Kasteel Traverse is zondag om 20.05 uur een 30-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen hadden de man even daarvoor bij een benzinestation aangesproken. De man stond daar te praten en duidelijk was dat hij gedronken had. Ze hadden hem gewaarschuwd niet te gaan rijden, maar even later zagen ze hem toch rijden. Hij blies bijna 1,85 promille. Zijn rijbewijs wordt ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vernielers aangehouden

Op de Veestraat zijn maandag om 3.10 uur twee Helmonders van 22 en 23 jaar oud aangehouden. Zij werden betrapt terwijl zij bezig waren bordjes van een stadswegwijzer om te buigen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man verdacht van inbraak

Maandag om 5.15 uur is op het Spoormakerserf een 32-jarige man uit Heythuysen aangehouden. De bewoner van een woning aan het Spoormakerserf overliep een inbreker. Deze laatste vluchtte. De gewaarschuwde politie trof de man uit Heythuysen in een auto. In de auto lag inbrekersgereedschap en in de buurt van de auto lagen gestolen spullen uit de woning. De verdachte is ingesloten.

Oirschot: Dronken bestuurder belandt met auto in sloot

Een 45-jarige automobilist uit Geldrop is maandag om 1.15 uur op de A58 onder Oirschot aangehouden. Hij was met zijn auto in de sloot terecht gekomen. Hij had gedronken. De man blies 1,3 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Maarheeze: Inbraak

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Gaffel. De achterdeur is opengebroken en uit de woning verdwenen een gsm, sieraden en geld. Hoeveel geld is onbekend.

Deurne: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Daalder zijn drie motoren van roldeuren en een zaagmachine weggehaald. Dat gebeurde het afgelopen weekeinde. Een raam van een toegangsdeur aan de zijkant van het gebouw werd vernield.

Deurne Gemert: Snelle bromfietser gepakt

Vorige week is in Gemert een 17-jarige jongen uit Gemert bekeurd omdat hij met zeer hoge snelheid op een bromfiets reed. Er waren klachten van andere verkeersdeelnemers dat regelmatig een bromfietser met heel hoge snelheid tussen Gemert en Deurne reed. Er werd vorige week gepost en ook nu verscheen de bromfietser. Hij reed met meer dan 100 km/u over het fietspad en passeerde fietser en andere bromfietsers. Toen hij in de gaten had dat hij gevolgd werd ging hij er tussenuit. Met hoge snelheid reed hij over de weg en maakte allerlei verkeersovertredingen. De bromfiets is in beslaggenomen. Uiteindelijk reed hij een doodlopende weg in en kon niet meer weg. Bij het technische onderzoek bleek later dat de cilinderinhoud 114,45 cc in plaats van 49,43 cc was.

Hapert: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 57-jarige automobilist uit Hapert moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij zondagavond om 21.50 uur betrapt is bij het rijden onder invloed. Bij het nemen van een bocht op de kruising Oude Provincialeweg Kerkstraat raakte hij een politieauto. Hij reed daarna verder. De man werd op de Akkerwinde staande gehouden. Hij had gedronken en blies bijna 1,85 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De schade van de aanrijding was nihil.

Bergeijk: Jongen met gestolen bromfiets aangehouden

Op de Meester Pankenstraat is zondag om 23.05 uur een 17-jarige jongen uit Bergeijk aangehouden. Hij reed op een bromfiets die een week eerder in Bergeijk was gestolen. Na verhoor kon de jongen na huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Frontale aanrijding

Bij een aanrijding op de Valkenswaardseweg zijn maandagochtend twee gewonden gevallen. Een 20-jarige man uit Westerhoven haalde rond 0.30 uur met zijn auto een andere wagen in, waardoor hij op de andere weghelft reed. Hij botste daar frontaal op de auto van een 24-jarige man uit Valkenswaard. Een 26-jarige man uit Valkenswaard, die als passagier in deze auto zat, is met een gebroken rechter hielbeen naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gebracht. De automobilist uit Westerhoven is met inwendige bloedingen en botbreuken opgenomen in hetzelfde ziekenhuis.

Valkenswaard: Inbraak in woning

Een televisie, een radio-cd-speler en een boormachine zijn het afgelopen weekeinde weggehaald bij een inbraak in een woning aan de Eindhovenseweg. Het slot van de voordeur is opengebroken.