Politie Zuid-Holland-Zuid

23/01 Steken met schroevendraaier

26-01-2004 - Persbericht District II

SLIEDRECHT- Een nog onbekende man heeft op donderdagmiddag 23 januari op diverse plaatsen in Sliedrecht in woningen geprobeerd in te breken en een auto te stelen.


*Omstreeks 14.00 uur stond de man plotseling in de keuken van een 58-jarige vrouw uit Sliedrecht. Zij woont op de Stationsweg. De vrouw vroeg de man de woning te verlaten. Hij deed dit zonder veel bombarie. De man heeft vermoedelijk niets meegenomen uit de woning. Hij liep al telefonerend weg in de richting van de Deltalaan.


*Om omstreeks 14.45 uur kwam een 52-jarige vrouw uit Sliedrecht haar woning aan de Rijshoutstraat binnen. Zij hoorde een hoop gestommel in haar woning. Via het raam verliet de man de woning. De man is vervolgens via het dak in een gangetje tussen de woning terechtgekomen. De man rende weg in de richting van de Kleindiepstraat. Een politieman uit Rotterdam-Rijnmond en eveneens woonachtig in de Rijshoutstraat rende achter de verdachte aan. De verdachte maakte toen steekbewegingen met een schroevendraaier in de richting van de politieman. De verdachte rende vervolgens de A.W. Landgraafstraat in. Hij gooide ondertussen een zakje sierraden weg. Dit zakje was gestolen uit de woning van de 52-jarige vrouw. De politie heeft de sierraden later op de middag terug gevonden. De verdachte is niet aangehouden.


*Een 50-jarige vrouw uit Sliedrecht reed met haar 76-jarige tante omstreeks 15.00 uur over de Wilhelminastraat. Toen de vrouw haar auto parkeerde, rukte de verdachte man het portier open. Hij riep naar de vrouw dat ze haar auto moest verlaten en duwde tegen haar aan. Daarnaast stak de man met een schroevendraaier in haar arm en buik. De vrouw liep geen verwondingen op. De tante kon de auto verlaten. De vrouw trapte de man diverse malen. Ondertussen verzamelden zich omstanders rond de auto. De man zette het toen op een lopen.

Slachtoffer gezocht
Vlak voor of na het incident op de Wilhelminastraat heeft de verdachte nog iemand een auto afhandig proberen te maken onder bedreiging met de schroevendraaier. Dit was vermoedelijk op de A.W. Landgraafstraat. Het gaat om een man in een grijze personenauto. De politie verzoekt de man (slachtoffer) zich te melden omdat zij nog geen aangifte van hem hebben ontvangen. Hij wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau.


*De laatste poging om de auto te stelen is mislukt. De verdachte man heeft vervolgens uit een tuin (locatie) onbekend een fiets gestolen en is er op dit vervoermiddel vandoor gegaan.
De politie heeft een onderzoek opgestart. Zij heeft onder andere buurtonderzoek verricht maar is nog op zoek naar getuigen.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de verdachte luidt als volgt:


-blanke man

-tussen de 25-30 jaar

-lengte ongeveer 1.85 meter

-spreekt goed en accentloos Nederlands

-donkere stoppelbaard

-donkerblond halflang haar

-zwarte halflange leren jas

-grijze gebreide muts met een blauwe rand

-blauwe spijkerbroek