Politie Zuid-Holland-Zuid

26/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-01-2004 - Persbericht District I

VUURWAPEN?
DORDRECHT- Een 24-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Op zondagavond 25 januari meldde een bewoonster van een woning aan de Nassauweg dat deze man met een vuurwapen in haar tuin stond. Aanleiding zou een relationeel conflict zijn met haar medebewoonster. De politie ging naar de woning en zag inderdaad een man in de tuin staan. De politie vroeg de man de tuin te verlaten waarop het over het hekwerk van de tuin klom en voor de politie kwam staan. Hierna kon hij worden aangehouden. De politie trof geen vuurwapen meer aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau maar is inmiddels weer op vrije voeten.

VERDACHTE VRIJGELATEN-VERVOLGBERICHT VAN RUZIE (25 JANUARI 2004) DORDRECHT De 38-jarige bewoner van een woning aan de Hart Nibbrigstraat is weer op vrije voeten. De man werd op zondag 25 januari 2004 aangehouden nadat een 34-jarige man uit Dordrecht bij hem op bezoek kwam en hem bedreigde met een vuurwapen. De 38-jarige sloeg het wapen toen uit de hand van de 34-jarige. Beide mannen werden aangehouden op zondagavond 25 januari. De 34-jarige man werd ingesloten. De 38-jarige man mocht vlak na middernacht weer naar huis.

INBRAAK IN BEDRIJF
DORDRECHT- Uit een bedrijf in de Jacob Marisstraat is ingebroken. In de nacht van zondag op maandag 26 januari werden de kozijnen open gebroken. Vermoedelijk zijn er enkele computers gestolen.

BANDEN
DORDRECHT De politie zoekt getuigen die iets zagen of weten van het leksteken van autobanden. Dat gebeurde het afgelopen weekend bij voertuigen die stonden op de Goudestein in Dordrecht. Meldingen van de vernielingen kwamen binnen vanaf zaterdag 24 januari 2004 en de eigenaren komen in de loop van de week aangifte doen. Waarschijnlijk gaat het om ongeveer dertien autos waarbij een of meerdere banden lek waren. Getuigen kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).