Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobeon levert technologie achter s werelds grootste IP voicemailsysteem

~ biedt operator in Midden-Amerika mobile messaging-diensten ~

26 januari 2004 - Mobeon AB, een toonaangevend aanbieder van mobiele platforms voor voicemailboxes en mobiele e-mail, heeft de grootste implementatie van IP-gebaseerde voicemail ooit afgerond.

s Werelds belangrijkste leverancier van op het IP gebaseerde voicemail heeft samen met partners het systeem geïmplementeerd in een GSM-netwerk in Midden-Amerika en ge-upgrade. Het systeem wordt nu gebruikt in meer dan 5,8 miljoen mailboxen.

De oplossing, Messaging over IP versie 4.1, (gebaseerd op software van Mobeon) is een toonaangevende IP messaging-oplossing die bewezen heeft carrier-class betrouwbaarheid en schaalbaarheid te bieden. De oplossing biedt een significante besparing op operationele kosten en verschaft operatoren de mogelijkheid met nieuwe diensten voor de eindgebruiker nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

"De operator upgrade het systeem en breidt daarnaast ook het aantal mailboxen dat gebruik maakt van Mobeon-software uit van 2,3 miljoen naar 5,8 miljoen. Door het gebruik van deze messaging-technologie, neemt deze operator een leiderspositie in de branche in, zowel op regionaal als op wereldniveau", zei Robert Vangstad, vice-president of marketing bij Mobeon.

"Mobeon werd gekozen omdat we bewezen hebben dat deze productserie van wereldniveau is, een stabiel systeem heeft en weinig ondersteuning nodig heeft. Het is enorm belangrijk voor operatoren om klanten en partners de mobile messaging-mogelijkheden te bieden die deze Mobeon-oplossing levert, wanneer ze zowel de ARPU (Average Revenue per User) als de klanttevredenheid willen verhogen," voegde Vangstad toe.

De installatie van Messaging over IP versie 4.1, ontwikkeld door Mobeon en gebaseerd op Mobeon-technologie, is een upgrade van de 2.3 versie. Geheel gebaseerd op open standaarden en open hardware, biedt het platform bijna onbegrensde schaalbaarheid en verschaft het operatoren de mogelijkheid direct nieuwe messaging-diensten in te zetten.

(287 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Mobeon
Mobeon AB is een toonaangevend aanbieder van private labelled telecom messaging software. Mobeon werd in 2001 opgericht door Brainheart Capital en heeft momenteel 101 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Mobeon heeft op succesvolle wijze één van de meest toonaangevende mobiele PIM-platformen op de markt gezet. Dit platform biedt werknemers draadloze toegang tot de mailservers van hun bedrijf via een gewone mobiele telefoon.

Mobeon kocht in april 2003 het wereldwijd succesvolle messaging-over-IP platform van Ericsson. Daarmee werd Ericsson voor 40 procent eigenaar van Mobeon. Mobeon is nu de belangrijkste leverancier van Internet Protocol messaging-oplossingen in de voicemailmarkt. In deze markt wordt jaarlijks ongeveer 1,2 miljard dollar omgezet.

Het bedrijf heeft vestigingen in 120 landen wereldwijd en heeft klanten in onder andere de Verenigde Staten, India, het Caribische gebied en Europa. De technologie van Mobeon wordt wereldwijd gedistribueerd door meer dan 28 partners die samen 17 miljoen eindgebruikers bedienen.

Meer informatie over Mobeon, kunt u vinden op de website: www.mobeon.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: vivianeb@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---