AutoRai

26-1-2004

Hyundai ontvangt Global Automotive Shareholder Value Award

Beleggers in aandelen Hyundai hebben drie profijtelijke jaren achter de rug. De waarde is over die periode volgens een berekening van PricewaterhouseCoopers met maar liefst 324,6 procent gestegen. Het Amerikaanse magazine Automotive News heeft Hyundai Motor Company daarom de 2003 Global Automotive Shareholder Value Award toegekend.

Het is een hele eer om deze prijs te krijgen, zegt Hyundais topman Mong-Koo Chung. We stellen uiteraard alles in het werk om die profijtelijke lijn voor de aandeelhouders vast te houden bij ons streven om in 2010 op te rukken tot de topvijf van grootste autofabrikanten ter wereld.

Frank Ferrara, Executive Vice President van Hyundai Motor America, nam de prijs onlangs tijdens een congres van Automotive News in ontvangst. Hij stipte bij die gelegenheid de kern van het succes aan. In zijn optiek was de groei nooit mogelijk geweest zonder aantrekkelijke producten en constante aandacht voor de klant. Hiervan profiteren de aandeelhouders ook.

PricewaterhouseCoopers houdt voor Automotive News de aandelenindexen van autofabrikanten bij. Deze graadmeters voor de financiële markten verschijnen regelmatig in het magazine. Bij het bepalen van de aandeelhouderswaarde van het aandeel van een bedrijf is rekening gehouden met de fluctuaties van de aandelenprijs, splitsingen van aandelen en inkoop van eigen aandelen. Tevens is ervan uitgegaan dat uitgekeerd dividend in nieuwe aandelen is belegd.