Actueel

Raamprostitutie moet weg uit Spijkerkwartier

Bron: Rechtbank Arnhem

Datum actualiteit: 26-01-2004

De exploitanten van raamprostitutiebedrijven in het Spijkerkwartier te Arnhem zullen hun activiteiten moeten staken. De Rechtbank Arnhem heeft de beslissingen van de burgemeester van Arnhem die zijn gericht op de beëindiging van de raamprostitutie aldaar in stand gelaten.

De exploitanten hebben bij de burgemeester van Arnhem bezwaar gemaakt tegen de weigering om per 1 december 2002 nog vergunning te verlenen voor de seksinrichtingen in het Spijkerkwartier. De burgemeester is in haar beslissing op de bezwaren niet op haar eerdere weigering teruggekomen, waarna de exploitanten zich tot de rechter hebben gewend.

De rechtbank heeft - vrij verwoord - in zijn uitspraak van vandaag geoordeeld dat de burgemeester er van uit heeft mogen gaan dat de seksinrichtingen overlast veroorzaken en het woon- en leefklimaat aantasten. De rechtbank heeft ook de belangenafweging van de burgemeester, waarbij zij de belangen die met de beëindiging van de raamprostitutie zijn gediend het zwaarste heeft laten wegen, in stand gelaten.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AO2330

Zie het origineel