Gemeente Ferwerderadiel

Duo-expositie Griet Bouma en Willem Roos pixel pixel

Titel schilderij: Storm Momenteel zijn in het gemeentehuis van Ferwert schilderijen te bezichtigen van twee exposanten, namelijk Griet Bouma en Willem Roos.

Griet Bouma uit Menaldum schildert eigenlijk al van kinds af aan. Haar dochter heeft haar gestimuleerd om zich meer in het schilderen te verdiepen, dat is inmiddels twaalf jaar geleden. Sindsdien heeft Griet verscheidene schilderijen gecreëerd.

Griet werkt voornamelijk met acryl en gebruikt verschillende soorten technieken, zoals spons en houtskool. Ze heeft onder andere op het gemeentehuis in Menaldum geëxposeerd.

Willem Roos uit Leeuwarden heeft na jaren stilte, zijn liefde voor het schilderen in 1986 weer opgepakt.

Vanaf dat moment probeert hij, met behulp van lessen en schildergroepen, zijn werk te verfijnen. Willem heeft periodes waarin hij alleen mensen of zijn omgeving schildert.

Hij werkt hoofdzakelijk met acryl op triplex en papier. Zijn techniek bestaat uit krachtige streken met grove kwasten. Willem heeft eerder geëxposeerd in het bedrijfsrestaurant van Achmea.

De exposanten hebben elkaar leren kennen via hun gezamenlijke schildersclub in Leeuwarden. Zij exposeren voor het eerst samen hun schilderijen.

Hun werken zijn tot eind maart 2004 te bezichtigen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een schilderij aan te schaffen.

Titel schilderij: Vrouw voor spiegel