Politie Limburg-Zuid

Coke-taxi opgerold en inval in woning

Heerlen 26-01-2004 - Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee is op dinsdag 20 januari 2004 na een kortstondig onderzoek s avonds binnengevallen in een woning aan de Koolmeesstraat in Heerlen. Hierbij werden de twee 25-jarige bewoonsters aangehouden. Voorafgaande aan het onderzoek in de woning werd een 31-jarige inwoner uit Eygeleshoven aangehouden, die juist cocaïne van de dames had gekocht.

Het team beschikte over informatie dat een tweetal dames een zogenaamde coke-taxi zouden runnen en op bestelling cocaïne bij hun klanten zouden afleveren. De twee aangehouden verdachten werden in verzekering gesteld en zijn op vrijdag 23 januari 2004 geleid voor de Officier van Justitie te Maastricht.

In de woning werden onder andere ongeveer 100 gram cocaïne in beslag genomen alsmede een geldbedrag van 3750.-, diverse dealers attributen alsmede twee wapens.
Uit het onderzoek bleek dat beide dames binnen een aantal gemeentes in de Oostelijke Mijnstreek drugs leverden aan hun klanten.