Ingezonden persbericht


Persbericht

26 januari 2004

Fortinet lanceert eerste platform voor multi-gigabit antivirus beveiliging

~ FortiGate® 4000 Antivirus Firewall systeem ondersteunt grote ondernemingen, ISP's en Managed Security Service Providers ~

Fortinet, een toonaangevende leverancier van op hardware gebaseerde beveiligingsoplossingen, introduceert een nieuwe op netwerk gebaseerde standaard voor antivirus bescherming.

De FortiGate 4000 Antivirus Firewall is een schaalbaar en 'high-capacity' systeem dat niet alleen multi-gigabit antivirus bescherming biedt, maar ook talloze beveiligingsfuncties op content- en netwerkniveau in zich verenigt. Het FortiGate 4000 systeem zorgt ervoor dat grote ondernemingen, internet service providers (ISPs) en managed security service providers (MSSPs) volledige content beveiligingsdiensten kunnen leveren. De oplossing biedt snelheden en prijs/prestatieverhoudingen die tot nu toe niet mogelijk waren.

De noodzaak voor bedrijven om in real-time te werken en de snelle opkomst van op content gebaseerde bedreigingen hebben de vraag naar hoogwaardige systemen voor netwerkbeveiliging sterk gestimuleerd.

Organisaties stappen daarom ook steeds vaker over op virtual private networks (VPN s), op internet gebaseerde applicaties en andere real-time communicatiemethoden, omdat ze zo beter tegemoet kunnen komen aan de wensen van hun klanten, leveranciers en partners. Bovendien profiteren organisaties van voordelige, wide-area network (WAN) breedbandverbindingen. Het gevolg hiervan is dat gebruikers steeds meer verwachten dat netwerkapplicaties zonder vertragingen worden uitgevoerd.

"Door antivirus controle bij snelheden van meer dan één gigabit per seconde te leveren, is een belangrijke prestatiebarrière doorbroken," stelt Charles Kolodgy, research director, Security Products bij IDC. "Met het FortiGate 4000 platform biedt Fortinet een architectuur met een ongeëvenaard schaalbaarheidsniveau voor content-beveiliging. Geen enkele andere technologie heeft dit weten te bereiken. Grote ondernemingen en service providers kunnen nu content beveiliging inzetten in hun omgeving zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of dat dit leidt tot onacceptabele kosten."

Tegelijkertijd neemt het aantal en de ernst van op content gebaseerde netwerkbedreigingen alsmaar toe, zoals virussen, wormen en Trojaanse paarden. Dit zorgt ervoor dat conventionele firewalls en op software gebaseerde antivirus producten overbelast raken. Dergelijke systemen beschikken niet over de noodzakelijke intelligentie en verwerkingskracht om het netwerk te beschermen tegen aanvallen en zorgt voor onacceptabele vertragingen of kosten.

"De Fortigate 4000 is de eerste beveiligingsoplossing die werkelijk tegemoet komt aan de eisen die hogere bandbreedtes vereisen. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor ons," aldus Andre Stewart, Regional Director Benelux, Southern Europe, MEA bij Fortinet. "We weten dat snelheid en performance topprioriteiten zijn voor onze klanten. Ze moeten hun netwerken kunnen beschermen zonder daarvoor compromissen te hoeven sluiten."

De FortiGate 4000 Antivirus Firewall ondersteunt alle content- en netwerkbeveiligingsapplicaties van het FortiOS® besturingssysteem. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat service providers en grote ondernemingen hun hoge capaciteitsverbindingen kunnen filteren op content gebaseerde bedreigingen in data centers, op grote bedrijfslocaties van klanten en in de infrastructuur van de dienstenaanbieder.

(439 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over FortiGate 4000 Antivirus Firewall
Het FortiGate 4000 systeem is ontworpen om ultieme flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid te bieden. Het systeem kan worden ingezet als een hoogwaardige gateway voor antivirus en content filtering of als een complete oplossing voor netwerkbescherming waarbij gebruik wordt gemaakt van firewall, VPN en de intrusion detection/prevention (IDP) functionaliteiten.

De FortiGate 4000 systemen worden geconfigureerd via een FortiGate 4000 Chassis dat is uitgerust met verschillende modules om tegemoet te komen aan de wisselende eisen met betrekking tot de verwerkingscapaciteit, redundancy en interface. Het FortiGate 4000 Chassis biedt 'redundant', 'hot-swappable' modules voor de stroomvoorziening en ventilatie om continue stroomvoorziening en koeling te garanderen. Bovendien ondersteunt het Chassis Management Modules voor 'in-band' en 'out-of-band' management. Voor een schaalbare verwerkingscapaciteit beschikt het FortiGate 4000 Chassis over slots voor maximaal 10 FortiBlade 4010 Modules, waarbij iedere module met de FortiASIC® Content Processor chip is uitgerust. Het Chassis biedt hoogwaardige diensten voor firewall, VPN, antivirus, intrusion detection/prevention, het filteren van internet en e-mail content, en diensten voor verkeersvorming.

FortiGate 4000 systemen kunnen worden geconfigureerd om verschillende applicaties van grote ondernemingen en service providers te ondersteunen, zoals:

S Het screenen van breedband xDSL lijnen op virussen en wormen S Het screenen van content bedreigingen bij koppelingspunten van service providers S Het bieden van complete content beveiligingsdiensten voor duizenden hosting klanten in één enkel chassis S Geïntegreerde content- en netwerkbeveiliging voor data centers en hoofdkantoren

FortiGate Antivirus Firewalls zijn gebaseerd op een baanbrekende architectuur die speciaal ontworpen is om naast real-time beveiliging op netwerkniveau ook real-time beveiliging te bieden op applicatieniveau en contentverwerking. De FortiGate 4000 biedt alle features die zijn terug te vinden in de andere elf leden van de FortiGate productfamilie, inclusief: S ICSA-gecertificeerde firewall
S ICSA-gecertificeerde IPSec VPN
S ICSA-gecertificeerde antivirus bescherming
S ICSA-gecertificeerde Network Intrusion Detection (NIDS) S Intrusion Prevention
S Filteren van web content
S Filteren van e-mail content

Distributie en beschikbaarheid
De FortiGate 4000 is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2004 via het wereldwijde netwerk van geautoriseerde distributeurs en verkopers van Fortinet.

Over Fortinet
Fortinet s bekroonde FortiGate®-serie van op ASIC gebaseerde antivirus firewalls won in 2003 de prijs voor 'Firewall Product of the Year' op de Networking Industry Awards. Deze nieuwe generatie real-time netwerk beveiligingssystemen signaleren en elimineren in real-time de meest schadelijke, op content gebaseerde bedreigingen die met e-mail en via het web binnenkomen, zoals virussen, wormen, indringers, aangetaste webcontent en meer. Daarbij zorgt het ervoor dat het netwerk te allen tijde optimaal blijft functioneren.

FortiGate-systemen, de enige ICSA viervoudig gecertificeerde beveiligingsproducten (anti-virus, firewall, IPSec, NIDS) leveren in geïntegreerde, eenvoudig te beheren platformen, naast diensten op applicatieniveau ook een volledige reeks aan diensten op netwerkniveau, zoals firewalls, VPN en traffic management.

Fortinet is een particulier bedrijf en kreeg in het 2003 Enterprise Firewall Magic Quadrant van Gartner een plaats in het 'visionaries' kwadrant. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: kimv@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com lilianv@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Caroline Guy, marketing manager bij Fortinet: Tel: +44 1483 450890
E-mail: cguy@fortinet.comWebsite: http://www.fortinet.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---