Politie Limburg-Zuid

Bromfietsbestuurder steekt in op wandelaarster

Brunssum 26-01-2004 - Zondagmiddag 25 januari 2004, omstreeks 13.15 uur, raakte een 19-jarige inwoonster uit Brunssum licht gewond toen zij op de houten brug over de S20 ter hoogte van de Karel Doormanstraat-Spoorstraat, door een onbekende man die op een bromscooter reed, met een mes in haar gezicht werd gestoken.

Dankzij een reflex van de Brunssumse voorkwam zij dat zij ernstig letsel opliep. Het bleef gelukkig bij een oppervlakkige kras in haar gezicht.

De vrouw wandelde in gezelschap van haar wee honden, een negen jaar oude Berner Senne en een buldogpup, vanuit de richting Treebeek over de houten brug toen op zeker moment een bromscooter haar van achteren naderde. Daar de bestuurder van de bromscooter gas minderde keek de vrouw om terwijl op dat moment de bestuurder met een groot mes in zijn rechter hand in de richting van haar gezicht uithaalde.

Op het moment dat de man ervandoor wilde gaan schopte de vrouw, die de Tea Kwandosport beoefende) tegen de zijkant van de scooter, waardoor de man met zijn scooter kwam te vallen. Op dat moment viel de Berner Sennehond de belager aan, waarbij deze aan zijn benen gewond moet zijn geraakt. Op zeker moment wist de man met de bromscooter te vluchten in de richting van de Karel Doormanstraat.

Signalement van de dader
negroïde huidskleur, leeftijd cira 30 jaar, lengte 185 cm, breed postuur met dikke buik. Hij sprak gebrekkig Nederlands.

De dader droeg een zwarte integraal helm voorzien van bonte stickers waarvan er één was in de vorm van een zonnetje. Verder droeg hij een zwart gewatteerd jack met op de rug het opschrift Nike, een vale spijkerbroek en blauwe sportschoenen van het merk Nike. De bromscooter was van het merk Yamaha, type EAROX en overwegend rood. De politie doet een dringende oproep aan getuigen zich te melden bij politie (0900-8844).