Ministerie van Defensie


---


---

foto: het Fokker 60 detachement vertrok vanochtend naar Jordanië

Fokker 60 detachement naar Jordanië vertrokken

26-1-2004 12:35:00

Met de woorden "ik wens u een goede tijd, veel succes en straks een behouden terugkeer" nam de Plaatsvervangend Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, generaal-majoor Dirk Starink maandagmorgen (26 januari) afscheid van de het Fokker 60 detachement dat naar Jordanië vertrok. Het toestel van 334 Squadron zal daar het komende half jaar personeel van de Verenigde Naties naar Erbil, Bagdad en Basra in Irak vervoeren.

Het detachement wordt gestationeerd in Amman en bestaat uit twintig medewerkers die afkomstig zijn van het 334 Squadron en de andere Eindhovense squadrons. Naar verwachting zal de Fokker 60 per maand zo´n 100 vlieguren maken ten behoeve van het World Food Program van de VN. In zijn toespraak constateerde Starink dat 334 zijn sporen in het verleden had verdiend. Desondanks riep hij de militairen op waakzaam en professioneel te blijven. De gevechtshandelingen zijn weliswaar voorbij, maar er komen nog steeds aanslagen voor.

De Fokker 60 maakt op weg naar Jordanië een tankstop in Griekenland. Detachementscommandant majoor Kjeld Gunderson verwacht in de vooravond in Amman aan te komen. Daar wordt het detachement vrijdag 1 februari operationeel.