Gemeente Breda

Persberichten

26-01-2004

Fietsroute Breda/Etten Leur open voor fietsverkeer

De nieuwe fietsroute Breda/Etten-Leur, een gezamenlijk project van de Gemeente Breda en de provincie, is open voor het fietsverkeer. Fietsers kunnen vanaf eind vorig jaar gebruik maken van de gehele fietsroute tussen Breda en Etten-Leur en hebben op de route voorrang op het overige verkeer. Uit de eerste fietstellingen blijkt, dat het aantal fietsers fors is toegenomen. In het voorjaar van 2004 vindt de officiële opening plaats van de fietsroute Breda/Etten-Leur.

De Gemeente Breda heeft in 1999 een provinciale prijs gewonnen voor de aanleg Voorbeeldfietsroute Breda Etten-Leur. De Meidoornstraat, met een lengte van circa 750 meter, maakt deel uit van deze 7,5 km lange route.
De Meidoornstraat is inmiddels weer opengesteld voor het autoverkeer. De weg is ingericht als 30 km zone. Medio 2005 gaat naar verwachting de onderdoorgang Westtangent open, die momenteel in aanbouw is. Deze nieuwe weg zal dan het verkeer van de Meidoornstraat voor een deel ontlasten.
In het voorjaar van 2004 krijgt de Meidoornstraat nog een laag fluisterasfalt. De fietsroute moet op een aantal onderdelen nog worden afgewerkt. Zo krijgt het fietspad nog een rode kleur en worden er bomen geplant. Ook de drie schuilgelegenheden en de 18 meter hoge uitkijktoren bij het knooppunt A16/HSL worden over enkele maanden geplaatst.

Breda, 26 januari 2004