Ingezonden persbericht


Kritiekversie certificatieregeling BRL6000-15; het installeren van gashaarden

Datum: 26 januari 2004

Persbericht

Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector (KBI) is belast met het opstellen en het beheer van certificatieregelingen voor de installatiesector.

In samenwerking met een brede vertegenwoordiging in deze sector is de certificatieregeling

voor het installeren van gashaarden, inclusief de gasleiding naar de gashaard, opgesteld.

Kritiekversie van de certificatieregeling BRL6000-15; het installeren van gashaarden

In deze certificatieregeling wordt onder een gashaard verstaan: 'een gasverbrandingstoestel ten behoeve van sfeerverwarming of lokale ruimteverwarming'.

Een gashaard moet worden opgesteld in een ruimte met een goede toevoer van verbrandingslucht en een goede afvoer van verbrandingsgassen. Voor het installeren van gashaarden heeft een installatiebedrijf geen vergunning van de Kamer van Koophandel nodig.

De certificatieregeling bestaat uit twee onderling samenhangende delen;
1. Het Algemene deel BRL6000-00:2003-11-06; dit deel bevat de eisen waaraan de certificaathouder moet voldoen. Het Bijzondere deel BRL6000-15:2003-11-06; dit deel beschrijft de materiespecifieke eisen voor het installeren van gashaarden. Het Algemene deel en het Bijzondere deel vormen samen de certificatieregeling.

Kritiekversie van de certificatieregeling BRL6000-04; het ontwerpen en installeren van gasinstallaties van individuele woningen.

Een gasinstallatie van een individuele woning bestaat uit het gasleidingnet tussen de gasmeter van de woning en de opstelplaatsen voor gasverbruikstoestellen in de woning. De gasinstallatie van een woning moet voldoende veilig zijn.

De certificatieregeling bestaat uit twee onderling samenhangende delen;
1. Het Algemene deel BRL6000-00: 2003-11-06; dit deel bevat de eisen waaraan de certificaathouder moet voldoen. Het Bijzondere deel BRL6000-04:2004-01-15; dit deel beschrijft de materiespecifieke eisen voor het ontwerpen en installeren van gasinstallaties van individuele woningen. Het Algemene deel en het Bijzondere deel vormen samen de certificatieregeling. Op basis van deze twee certificatieregelingen kunnen installateurs van gashaarden hun bedrijf laten certificeren voor het installeren van gashaarden, inclusief de gasleiding naar de gashaard. Daarvoor wordt één certificaat afgegeven dat betrekking heeft op de zogenoemde 'deelgebieden':
1. installeren van gashaarden, en

2. ontwerpen en installeren van gasinstallaties van individuele woningen.

Het Centraal College van Deskundigen Installatiesector (CCvDI) stelt belangstellenden en belanghebbenden tot en met donderdag 04 maart 2004 in de gelegenheid te reageren op de inhoud van de regelingen.

De regelingen zijn te verkrijgen via de website van KBI (www.stichtingkbi.nl) of telefonisch bij mevr. S. van Ooijen.

Nadere informatie: mevr. S .van Ooijen,
telefoon: 010-206 59 65
Stichting KBI

---- --