Gemeente Hulst


Persbericht - 26.01.2004

Koninklijke onderscheiding

Op zondag 25 januari 2004 vond in het verenigingsgebouw van RK Fanfare Sint Jan - Den Bombardon genaamd gelegen aan de Tragel te Sint Jansteen een koffieconcert van deze fanfare plaats. Tijdens afsluiting van dit concert heeft de heer J.J.A. Verschelden een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Gezien zijn verdiensten voor de samenleving van Sint Jansteen, werd de heer J.J.A. Verschelden bij gelegenheid van het concert op 25 januari 2004, benoemd tot Ridder in de 6e graad, zijnde lid in de Orde van Oranje Nassau. Namens Hare Majesteit heeft burgemeester J.F. Mulder deze Koninklijke Onderscheiding aan de heer Verschelden overhandigd.

De heer Jo Verschelden is 50 jaar lid van RK Fanfare Sint Jan te Sint Jansteen. Naast zijn verdiensten als muzikant nam hij gedurende die periode echter ook vele andere taken op zich.
Zo is hij reeds 33 jaar lid van het dagelijks bestuur van de fanfare. Daarnaast vervult hij sedert 1977 de functie van vice-voorzitter. Gedurende de jaren 1988 en 1989 nam de heer Verschelden de taak van waarnemend voorzitter op zich.

Jo verschelden had een belangrijk aandeel in de continuïteit van de fanfare ; zeker eind jaren 70 begin jaren 80, toen de vereniging een moeilijke tijd doormaakte. Met de opleiding van jeugdigen en de werving van fondsen leverde hij een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van de fanfare. Verder verzorgde de heer Verschelden ook regelmatig het onderhoud van de instrumenten.

Het hoogtepunt van de muziekvereniging was ongetwijfeld haar deelname aan het concours te Hulst op 15 november 1987. Tijdens dit concours behaalde Sint Jan een 1e prijs met promotie naar de afdeling uitmuntendheid. Hierdoor mocht de fanfare deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap op 24 januari 1988 in Doetinchem. Fanfare Sint Jan werd daar Nederlands Kampioen in de 1e afdeling.

Mede naar aanleiding van dit grootse resultaat, mocht Jo Verschelden namens Fanfare Sint Jan de Culturele Prijs 1988 van de gemeente Hulst in ontvangst nemen ; de allereerste Culturele Prijs van de gemeente.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl