Gemeente Almere

ASM Europe B.V. komt naar Almere

ASM Europe B.V. concentreert per 1 april 2004 al haar activiteiten in Almere. ASM Europe, dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf ASM International N.V., is een op wereldschaal werkzame leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie.

De werkzaamheden van ASM Europe B.V. worden geconcentreerd op het bedrijventerrein Gooisekant, waar zowel de productiefaciliteit als de kantoorruimte worden uitgebreid. Na de consolidatie zullen er in Almere in totaal ca. 350 mensen werkzaam zijn. Het bedrijf kiest voor Almere vanwege het optimale ondernemingsklimaat en de goede mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding.

Het gemeentebestuur van Almere is zeer verheugd over de komst van ASM Europe. Het bedrijf levert een belangrijke bijdrage aan de doelstelling gemiddeld 5 duizend nieuwe banen per jaar te creëren. Almere blijkt, onder meer door de centrale ligging, goede bereikbaarheid en grote arbeidsmarkt, in toenemende mate interessant als vestigingsplaats voor Europese hoofdkantoren.

De holding, ASM International N.V. blijft in Bilthoven gevestigd. ASM International N.V. heeft ontwikkelings- en productiefaciliteiten in onder andere Europa, Verenigde Staten en Japan voor het Front-End (bewerken van wafers) marktsegment en in Hongkong, Singapore, Maleisië en China voor het Back-End (assemblage en verpakking van ICs) marktsegment. Naast de Europese vestigingen zijn er wereldwijd nog een twintigtal verkoop- en servicekantoren actief. Voor meer informatie over ASM, kunt u een bezoek brengen aan de web site: www.asm.com.