Politie Friesland

Politieberichten van 26/01 07.00 uur t/m 13.00 uur

Fryslân 26-01-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.00 uur telefonisch contact opnemen met Bureau Communicatie via 058
- 880 8272.

Holwerd: aanrijding met letsel
Maandag vond om 07.00 uur een aanrijding plaats tussen twee autos aan de Bjimsterwei waarbij twee automobilistes gewond raakten. Een 44-jarige bestuurster uit Leeuwarden werd met onbekend letsel per ambulance naar het MCL-Zuid gebracht. De tweede automobiliste, een 25-jarige inwoonster van Blije, werd per ambulance met rugklachten naar het ziekenhuis Talma Sionsberg gebracht. De bestuurster uit Leeuwarden reed over de Ljouwerterdyk in de richting van Holwerd. Een tweede automobiliste, een 25-jarige inwoonster van Blije, reed over de Bjimsterwei en reed in de richting van Dokkum. Op de kruising verleende de 44-jarige vrouw geen voorrang aan de 25-jarige automobiliste die op een voorrangsweg reed. Een aanrijding was het gevolg. De auto van de 44-jarige vrouw reed met de rechtervoorzijde tegen de linker voorzijde van de auto van de 25-jarige vrouw. De auto van de 44-jarige vrouw kwam in een sloot tot stilstand. De auto van de 25-jarige bestuurster kwam op de Ljouwerterdk tegen een verkeersbord tot stilstand.

Fryslân A7: radardetectoren in beslag genomen
Maandag werd van een 34-jarige inwoner van Zwolle een radardetector in beslag genomen op de rijksweg A7 ter hoogte van Nijland. Ook van een 68-jarige inwoonster uit Makkum werd een radardetector in beslag genomen. De bestuurster reed op de A7 ter hoogte van Sneek. Beide verdachten ontvingen een proces-verbaal.

Heerenveen A32: aanrijding met letsel
Maandag raakte om 08.52 uur een 22-jarige Groninger gewond tijdens een aanrijding op de rijksweg A32. Het slachtoffer werd met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis te Heerenveen gebracht. Het slachtoffer was passagier van een 20-jarige Groninger. Dit voertuig stond bovenaan de afslag van de A32 stil in verband met filevorming. De bestuurder had zijn alarmlichten aan. Een 43-jarige inwoner van Oudehaske reed met enige snelheid tegen de achterzijde van de auto van de 20-jarige Groninger. Door de aanrijding kwam de auto van de Groninger op de rijbaan terecht. Beide voertuigen werden afgevoerd door een takeldienst.