Ingezonden persbericht


Persbericht

Explosievenleverancier Dyno Nobel selecteert AT&T voor wereldwijd IP VPN communicatienetwerk

Oslo/Den Haag, 26 januari 2004 ­ Dyno Nobel, een van de grootste leveranciers van explosieven ter wereld met ruim 4.500 werknemers in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Asia Pacific, heeft AT&T geselecteerd als strategische leverancier voor wereldwijde datanetwerkdiensten.
Binnen een vierjarige overeenkomst ter waarde van ruim 6 miljoen USD zal AT&T een Internet Protocol Virtual Private Network (IP VPN) realiseren dat meer dan 50 locaties in 13 landen verspreid over EMEA, Noord- en Zuid-Amerika en Asia Pacific verbindt.
De nieuwe wereldwijde IT-netwerkinfrastructuur van AT&T sluit nauw aan op de vorige oplossing van Dyno Nobel die werd geleverd door drie netwerkleveranciers. Naast de IP VPN-oplossing omvat de overeenkomst eveneens diensten zoals Managed Internet, Firewall, Virus Scanning en Remote Access Services. Dyno Nobel heeft voor AT&T gekozen op basis van een aantal parameters, waaronder de wereldwijde aanwezigheid, een infrastructuur van wereldklasse met flexibel serviceniveau en redundantie en een geavanceerd platform voor netwerkbeheer. Hierdoor kan de Noorse onderneming zich flexibel opstellen zodat kan worden voldaan aan de steeds hogere zakelijke eisen. AT&T's IP VPN geeft Dyno Nobel de mogelijkheid om bedrijfskritische applicaties in te zetten op zijn bedrijfsnetwerk, met real- time toegang tot alle locaties wereldwijd. AT&T's wereldomvattende, geïntegreerde IT-netwerkinfrastructuur biedt een hoog veiligheidsniveau. Het ondersteunt Dyno Nobel's plan voor bedrijfscontinuïteit door te helpen garanderen dat kritische diensten en applicaties niet worden onderbroken in geval van een calamiteit of onvoorziene bedrijfsonderbreking. Dr. Bjørn Gylseth, Senior Vice President en CTO bij Dyno Nobel: "Als wereldwijde onderneming met een zeer geavanceerde infrastructuur is deze overeenkomst voor Dyno Nobel van groot belang voor de ontwikkeling van de netwerkflexibiliteit en -betrouwbaarheid die we nodig hebben voor onze toekomstplannen. AT&T's netwerk zal fungeren als een 'business enabler' waardoor we onze internationale activiteiten kunnen uitbreiden."
Bill Archer, AT&T President EMEA: "We zijn blij een wereldwijd opererende marktleider als Dyno Nobel te mogen verwelkomen en bieden hen onze netwerkexpertise, -producten en -diensten voor verschillende gebieden. De keuze van Dyno Nobel onderstreept het vertrouwen dat ondernemingen hebben in AT&T als een werkelijk wereldwijde service provider."
AT&T's IP VPN-service wordt geleverd via het AT&T Global Network (AGN), een infrastructuur die gebaseerd is op Multi Protocol Label Switching (MPLS)-technologie en momenteel 130 steden wereldwijd bereikt. Het AGN is ontworpen om de flexibiliteit te bieden die hoort bij 'any-to-any'- datacommunicatie in combinatie met de betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid van een MPLS-gebaseerde architectuur. AT&T's oplossing voor Dyno Nobel maakt gebruik van AT&T's integrated Global Enterprise Management System (iGEMS)-platform ­ een door AT&T Labs ontwikkeld, platform voor strategische managed services, waarin AT&T meer dan 200 miljoen USD heeft geïnvesteerd.

Over Dyno Nobel
Dyno Nobel ASA is een van 's werelds leidende commerciële ondernemingen op het gebied van explosieven, met meer dan 4.500 medewerkers en activiteiten in 36 landen wereldwijd. De onderneming is actief op belangrijke markten, zoals in Scandinavië, de V.S., Canada, Zuid- Amerika en Australië en is steeds nadrukkelijker aanwezig op groeiende markten als Azië, Afrika en Oost-Europa. Sinds het jaar 2000, toen het voormalige Dyno Industrier werd aangekocht door Industri Kapital, is de onderneming bezig met herstructurering en heroriëntatie om de grootste explosievenleverancier ter wereld te kunnen worden. Voor meer informatie: www.dynonobel.com

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2002 $37,8 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Voor redactionele informatie:
Marald Brons Dyno Nobel - Morten Stødle
Influx PR +47 22 31 78 87 (kantoor)
055 - 3663034 +47 958 59 588 (mobiel)
prinflux@attglobal.net Morten.stodle@eu.dynonobel.com