Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (26/01)

Tilburg, 26 januari 2004.

Diensthond Kyran helpt
bij aanhouding van autodieven

TILBURG - Met een beet in de linker bovenarm heeft diensthond Kyran gisteravond rond tien over halfzeven een vluchtende autodief tot staan weten te brengen. De aanhouding vond plaats op het Textielplein. De door de hond gepakte verdachte is een 22-jarige man die zonder vaste woon- of verblijfplaats is. Zijn maat, een 18-jarige Tilburger kon door de agenten in de gestolen auto worden aangehouden. Dat gebeurde kort daarvoor in de Weefmeesterstraat. De zaak kwam aan het rollen toen een collega, in zijn vrije tijd de gestolen auto met daarin de twee verdachten zag rijden. De auto was op 6 januari jl. gestolen vanaf de Mascagnistraat in Tilburg. Met assistentie van gewaarschuwde collega`s wist de politie het gestolen voertuig aan de Weefmeesterstraat klem te rijden. De Tilburger kon meteen in de kraag worden gepakt. De tweede verdachte wist aanvankelijk nog wel te ontkomen maar met behulp van diensthond Kyran kwam aan zijn vlucht ook snel een einde. Het duo is in verzekering gesteld en ingesloten.

Diensthond Rick pakt bromfietsdief

TILBURG - Als agenten van beveiligingsmedewerkers van het St. Elisabethziekenhuis te horen krijgen dat twee mannen een bromfiets aan het stelen zijn, stellen zij meteen een onderzoek in en wordt één van de verdachten achterna gezeten door een agent met zijn diensthond Rick. De gestolen bromfiets wordt door zijn collega in de bosschages rond het ziekenhuis aangetroffen. Met behulp van diensthond Rick en mede op aanwijzing van een getuige wordt een van de verdachten aangetroffen in de achtertuin van een woning aan de Duifstraat. Als hij de politiehond hoort blaffen is het voor de 21-jarige Tilburger reden genoeg om zich maar bij de agenten te melden. De tweede verdachte, een 22-jarige Tilburger, kon kort daarna ook aangehouden worden.

40 parkeerbonnen aan de Stappegoorweg

TILBURG - De politie heeft gisteravond aan de Stappegoorweg 40 weggebruikers bekeurd voor foutief parkeren. Zij stonden niet in de daarvoor bestemde vakken of op groenstroken. De bekeuringen werden uitgeschreven op het moment dat er in de sportaccommodatie aan de Stappegoorweg een ijshockeywedstrijd werd gespeeld.

Brand in growshop

TILBURG - Vannacht, even voor één uur, is men aan de IJskelderstraat met een gestolen personenauto een growshop binnen gereden. Kort hierna ontstond brand in het pand. De auto waarmee het pand werd geramd werd vannacht gestolen vanaf de Zuid-Oosterstraat in Tilburg. Omtrent de dader tast de politie nog in het duister. Zij stelt een nader onderzoek in. Van de eigenaar van de growshop is vannacht een aangifte opgenomen en heeft de politie een eerste buurtonderzoek ingesteld.

Tilburger geeft valse naam op bij controle

TILBURG - Aan de Reitse Hoevenstraat hebben agenten vanmorgen om acht uur een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden nadat hij bij een verkeerscontrole tot twee keer toe een valse naam opgaf.

Bron: Carel Bouman