Ingezonden persbericht


persbericht :

Nieuw album "the silja symphony" van at the close of every day

at the close of every day (atcoed), bestaande uit minco eggersman (volkoren) en axel kabboord (this beautiful mess) debuteerde eind 2002 met de wereldwijd goed ontvangen cd "zalig zijn de armen van geest" en later in 2003 met de ep "if you spoke to me", vol stemmige, melancholische liedjes uit de hoek van o.a. low, red house painters en smog.

"zalig" werd uitgelicenseerd aan labels in de benelux, verenigd koninkrijk, vs, zwitserland, oostenrijk, frankrijk, italië, duitsland, spanje, portugal, argentinië, chili, mexico en noorwegen. de church-cover "under the milky way" kwam regelmatig voorbij op de australische radio, de eigen track "high school lovers usa", uitgebracht op het amerikaanse deep elm label, werd gelicenseerd aan mtv voor o.a. the real world. eind 2003 deed atcoed een succesvolle europese tour als support voor 16 horsepower en nu is er dan de nieuwe full-length "the silja symphony".

"the silja symphony" is geïnspireerd door een documentaire over de ramp met de veerboot "estonia" in 1994, en is ook beperkt leverbaar in een herdenkingseditie in de vorm van een kalender.

de songs, waarvan sommige al voor "zalig" zijn geschreven, gaan over verlies, hoop, geloof en de dingen die voorbijgaan en vormen één beklemmend geheel, van de instrumentale opener "the departure" tot het afsluitende zeemanslied "all things end in waters".

muzikaal is atcoed een stap verder gegaan dan "zalig" en komt dichterbij "if you spoke to me". "the silja symphony" doet qua muzikale inventiviteit en breekbaarheid denken aan ida of low, bijvoorbeeld in "new day revival" of het prachtige "higher, brighter", rockt dan weer als de vroege pavement of pedro the lion ("september grass"), maar is vooral in al zijn intimiteit en in de combinatie van hese murmelstem met warme koperblazers heel erg zichzelf.

"the silja symphony" is de reis van een kwetsbaar schip op een woeste, koude zee, met troost en warme choco voor alle drenkelingen die aan boord komen. de cd komt op 26 januari uit in de benelux (volkoren), japan (soul fighting music) en israël en griekenland (men of israel records), in april in duitsland, zwitserland, oostenrijk, frankrijk en italië (gentlemen music), en later in 2004 in spanje, portugal, mexico, chili en argentinië (astro discos). er wordt op dit moment gesproken met labels in in amerika en engeland.

de reacties op de plaat zijn zeer lovend. de eerste recensie komt van de 'oor' en die schreef o.a: 'de verpakking (een omklapkalender) van deze tweede cd van dit nederlandse duo is net zo fraai en verzorgd als de inhoud: een emotioneel conceptalbum over de ondergang van de veerboot estonia in 1994. donkergekleurde, persoonlijke liedjes van twee bezielde geesten met gevoel voor drama 'bewonderingswaardig mooi' (oor2).

de aankomende weken is 'the silja symphony' te beluisteren in de luisterpaal van 3voor12 is het album te beluisteren voor de aankomende weken.

discografie:

2002 - "the pet series" (compilatie)

2002 - "zalig zijn de armen van geest" (cd/lp)

2003 - "the emo diaries 9" (compilatie)

2003 "if you spoke to me" (ep/10")

2004 - "the silja symphony" (cd)

voor meer informatie of een recentie exemplaar:

jair sagström

tel:06-24600117

informatie@volkoren.com

www.volkoren.com