Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum   26-01-2004                                                   
                                                                     
Van   Brenda van der Pal GSM 06 - 53 22 01 57 / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Weurt- bedrijfsinbraak

Afgelopen weekeind is in een vrachtwagen, die geparkeerd stond aan de Metaalweg, ingebroken. Er is onder meer gereedschap gestolen. Er is aangifte gedaan.


Bedrijfsinbraken

Afgelopen weekeind is in een bedrijf aan de Microweg ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is beeldapparatuur gestolen. Er is aangifte gedaan.
Afgelopen nacht is in een bedrijf aan de 60ste straat Meijhorst ingebroken. Door een deur te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is onder meer een beeldscherm gestolen. Er is aangifte gedaan.


Vrouwen aangehouden voor diefstal auto

In de nacht van zondag op maandag meldde een 44-jarige inwoner van Nijmegen dat zijn auto, een BMW, vanaf de Mr. Franckenstraat was gestolen. Agenten zagen de auto over de Middachtenstraat rijden. De agenten gaven de bestuurder van de BMW een stopteken maar hier werd niet aan voldaan. De agenten volgenden de auto tot de Friesenburgstraat. Hier zijn de 32-jarige bestuurster uit Nijmegen en een 30-jarige passagiere aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De 44-jarige eigenaar van de auto deed aangifte.

Ongeval met letsel
Gisteravond, omstreeks 18:30, heeft er op de A73 ter hoogte van Lindenholt een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een 41-jarige man uit Leiden reed over de linker rijstrook en haalde een 74-jarige man uit Dreumel in. Door nog onbekende reden stuurde de man uit Leiden even naar rechts. Hij corrigeerde dit door abrupt naar links te sturen. Door deze correctie raakte de 41-jarige bestuurder de controle over zijn voertuig kwijt. De auto reed naar rechts en raakt de auto van de Dreumelaar. Een 66-jarige vrouw uit Dreumel, inzittende van de auto van de 74-jarige raakte gewond en is vervoerd naar het UMC Radboud. De derde inzittende bleef ongedeerd.

Woninginbraken
In een woning aan de 52ste straat Meijhorst is gisteravond ingebroken. Via een deur zijn de dieven het pand binnengekomen. De gehele woning is doorzocht. Het is niet bekend welke goederen gestolen zijn. Aangifte volgt.
In een woning aan de Nieuwe Mollenhutseweg is gisteren ingebroken.. Via een bovenlicht zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit de woning zijn sieraden gestolen. Aangifte deed de bewoner.
In een woning aan de Assumburgstraat is afgelopen nacht ingebroken. De dieven zijn via een deur de woning binnengekomen. Uit de woning is kleding gestolen. Er is aangifte gedaan.


Berovingen

Gisteravond deed een 53-jarige inwoner van Nijmegen aangifte van beroving. De Nijmegenaar verklaarde op de Van Welderenstraat door een onbekende man te zijn bedreigd met vermoedelijk een mes. Vervolgens eiste de onbekende man geld. De Nijmegenaar pakte zijn portemonnee en op dat moment ontstond er een worsteling waarbij de Nijmegenaar werd geslagen. De onbekende man is er vervolgens met de portemonnee van de Nijmegenaar vandoor gegaan. Hij liep in de richting van de Broekhuyserstraat. Hier stapte de man in een donkerkleurige auto en reed weg in de richting van de Van Schevichavenstraat.
Gistermiddag deed een 61-jarige inwoonster van Nijmegen aangifte van beroving. De vrouw liep over de 40ste straat Zwanenveld. Zij werd daar tegengehouden door twee mannen met een bromfiets. Een van de mannen sloeg de vrouw in haar gezicht. Op dat moment werd de handtas van de vrouw afgepakt en gingen de mannen er vandoor.

Auto gestolen
Vanaf de Van Slichtenhorststraat is afgelopen nacht een groene Volkswagen Polo met het kenteken 07-DT-ZR gestolen. Aangifte deed de 36-jarige eigenaresse uit Nijmegen.

District Tweestromenland
Druten- jongens aangehouden voor mishandeling
De politie hield afgelopen weekeind twee 17-jarige jongens uit Druten aan. Het tweetal wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 december 2003 een 17 jarige inwoner van Beneden-Leeuwen te hebben mishandeld. De 17-jarige fietste over de Kerkstraat in Druten en passeerde een groepje jongens. Op het moment van passeren sloeg een van de 17-jarige Drutenaren de 17-jarige Leeuwenaar. De 17-jarige verloor zijn evenwicht en viel op de grond. Vervolgens werd hij door het tweetal mishandeld. Uiteindelijk ontkwam de 17-jarige Leeuwenaar. Hij belde de politie en deed aangifte. De politie startte een onderzoek naar de mishandeling. Het onderzoek leidde tot de aanhoudingen van afgelopen weekeind. De twee jongens uit Druten hebben de mishandeling inmiddels bekend.
District De Waarden

Tiel- auto gestolen
Vanaf de Spoorstraat is gisteren een witte Volkswagen met het kenteken VT-56-GT gestolen. Aangifte deed de 37-jarige eigenaar uit Waalwijk.

Tiel- bedrijfsinbraken
Afgelopen weekeind is in een bedrijf aan de Riemsdijk ingebroken. De dieven zijn via een raam het pand binnengekomen. Vermoedelijk zijn er geen goederen gestolen. Er is aangifte gedaan.
Afgelopen weekeind zijn vanaf een bouwterrein aan de Siemensstraat diverse bouwmaterialen gestolen. De materialen waren opgeslagen in een container. De container is opengebroken. Er is aangifte gedaan.

Tiel- ongeval met letsel
Op de kruising Laan van Westroijen/ Groenendaallaan is vanochtend een aanrijding ontstaan tussen een 39-jarige automobiliste uit Tiel en een 15-jarige fietster uit Tiel. De automobiliste reed over de Groenendaallaan en verleende vermoedelijk geen voorrang aan de fietster waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietster letsel aan haar pols en been op.


Zaltbommel- woninginbraak
In een woning aan de Nieuwe Tijningen is gisteren ingebroken. De dieven zijn via een deur de woning binnengekomen. Uit de woning is onder andere geld gestolen. De 41-jarige bewoonster deed aangifte.


Enspijk-Overval

Gisteravond tussen 22:00 en 23:00 is een overval gepleegd op de MacDonalds in Enspijk. Het restaurant was op dat moment gesloten, de MacDrive was nog wel open. Er waren op dat moment geen klanten meer aanwezig. Twee gewapende mannen drongen het pand binnen. Zij dwongen de 6 aanwezige personeelsleden op de grond te gaan liggen en hebben vervolgens deze mensen gekneveld. De overvallers zijn gevlucht en hebben ongeveer E 3000,- buit gemaakt. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --