Algemene Inspectiedienst (AID)

Mestexporteurs geverbaliseerd
Kerkrade, 26 januari 2004

Afgelopen nacht heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) een controle uitgevoerd op mesttransporten bij de grensovergang in Oldenzaal aan de A1. Bij de controle, die in samenwerking met de KLPD werd uitgevoerd, werden 12 mesttransporten gecontroleerd met Duitsland als bestemming. Drie transporteurs werden daarbij geverbaliseerd. Twee transporteurs kregen een verbaal voor het niet of niet volledig ingevuld hebben van de benodigde vervoersbewijzen en één voor het niet kunnen tonen van een exportvergunning.

Nadat de transporteur de verplichte exportvergunning had overlegd, kon het transport verder. De andere twee transporten konden na het opmaken van het proces-verbaal de grens over.

In de afgelopen maanden heeft de Algemene Inspectiedienst regelmatig controles aan de grens uitgevoerd. In december werd evens een transporteur geverbaliseerd voor het overtreden van de exportregels. Om verspreiding van besmettelijke dierziekten te voorkomen, is de export van mest aan diverse regels gebonden.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.