Politie Amsterdam-Amstelland


Slag- en steekwapens

26-1-2004. Een groep NEC-supporters van ruim 100 man heeft gisteren voor de wedstrijd Ajax-NEC voor ongeregeldheden en vernielingen gezorgd op station Duivendrecht. Door politieinzet kon een confrontatie met 200 à 300 Ajax-fans grotendeels voorkomen worden. Er werden 125 NEC-ers aangehouden voor openlijke geweldpleging en verstoring van de openbare orde. 115 Daarvan hebben de nacht in een politiecel doorgebracht. Toen het station eenmaal verlaten was door de strijdende partijen, bleek er een groot aantal slag- en steekwapens, geprepareerde paraplu's en schroevendraaiers achter te zijn gebleven. in. De Duitse wagen bleek niet het enige dat was gestolen, ook de Belgische kentekenplaten die de wagen voerde, waren ontvreemd. Geef uw mening

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.

---

Belgische camper blijkt gestolen

26-1-2004. Afgelopen vrijdag werd een zogenaamde autoambulance gecontroleerd die een Belgische camper vervoerde. De 46-jarige bestuurder kreeg voor een aantal overtredingen een bekeuring. Zaterdagochtend bleek dat de camper als gestolen gesignaleerd stond. De chauffeur werd vervolgens bij een bedrijf aan de Osdorperweg aangehouden. Op het bedrijfsterrein werd ook de gestolen camper aangetroffen.

---

Getuigen gezocht: straatroof Ankerplaats

26-1-2004. Zaterdagmiddag rond halfzeven werd een man bij zijn auto op de Ankerplaats in Amsterdam-Noord overvallen. De medewerker van een slagerij wilde net vertrekken toen hij ineens door twee gewapende mannen werd beroofd. Na de straatroof renden de daders weg, allebei in een andere richting. De recherche van bureau Waddenweg onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (0900) 8844.

Dader 1

blanke man

leeftijd tussen 23 en 30 jaar

lengte ongeveer 1.85 m.

spitse neus

wit sweatshirt met capuchon

blauw lederen jack

Dader 2

Noord-Afrikaans uiterlijk

leeftijd tussen 23 en 30 jaar

normaal postuur

lengte 1.80 m.

kort haar

rond gezicht

---

Overval op coffeeshop

26-1-2004. Vrijdagavond rond halftwaalf werd een coffeeshop aan de Hudsonstraat door twee gewapende mannen overvallen. Zij bedreigden de medewerkers en de enige klant met een mes en een vuurwapen. Na een greep uit de kassa en de onvrijwillige overdracht van geld en spullen door de klant verlieten de overvallers de zaak in de richting van de Vespuccistraat.

---

Vijf arrestaties overval textielwinkel

26-1-2004. Met de arrestatie van vijf mannen heeft de recherche de overval op een textielwinkel aan Hageland opgelost. De overval vond plaats op vrijdag 9 januari. De overvallers kwamen de winkel binnen en bedreigden een medewerkster met een vuurwapen. Kort na de overval werd het duidelijk dat een 19-jarige Amsterdammer bij de overval was betrokken. Hij werd twee uur na het voorval gearresteerd. Vorige week maandag arresteerden rechercheurs een jongen van 15 en twee jongens van 16 in verband met de overval. Twee dagen later werd nog een vijfde 16-jarige verdachte aangehouden.

---