stad Utrecht 16.05 uur

Utrecht 26-01-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Dronken man betrokken bij aanrijding
UTRECHT - Een 32-jarige man uit Utrecht werd maandagochtend aangehouden op de Koningslaan.
De man was betrokken geweest bij een aanrijding met twee personenautos, waarvan hij er één bestuurde. Beide autos hadden veel schade.
De ter plaatse gekomen agenten roken alcohol in de adem van de man. Hij bleek 590 ug/l in zijn lichaam te hebben.
Hij werd aangehouden. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Vrachtwagen in de sloot
UTRECHT Omstreeks 08.00 uur maandagochtend raakte een tractor met oplegger in de sloot aan de Huppeldijk in de sloot. De tractor vervoerde kunstmest.
De chauffeur had vermoedelijk de bocht te scherp genomen. De vrachtwagen met oplegger moest worden weggetakeld.

Vrouw beroofd van tas
UTRECHT - Een 47-jarige man uit Benschop werd maandagochtend omstreeks 07.15 uur beroofd van zijn portemonnee. De man stapte op het Westplein uit de bus. Op de stoep richting de Leidseveertunnel kwam er een man naast hem lopen die hem onder bedreiging van een mes zijn portemonnee afhandig maakte. Ook nam hij de koffer mee van het slachtoffer. Signalement van de man:

- Marokkaanse man

- Circa 1.75 1.80 meter

- Ongeveer 30 35 jaar

- Kort zwart haar

- Ringbaardje

- Blauw jack
Getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Drie vuurwapens aangetroffen, twee jongens aangehouden UTRECHT Vrijdagavond, 23 januari, heeft de politie van het district Utrecht noord een 14 en een 15 jarige jongen uit Overvecht aangehouden. Bij huiszoeking troffen agenten drie vuurwapens aan.

De recherche had informatie binnen gekregen dat de twee jongens een vuurwapen in huis zouden hebben. Hierop werd huiszoeking verricht bij de 14-jarige Utrechter thuis. Daar waren beide jongens op dat moment ook aanwezig. In de woning trof de politie drie vuurwapens aan. Zowel de 14-jarige jongen als zijn 15-jarige vriend zijn hierop aangehouden.

Beide verdachten zijn maandag 26 januari voorgeleid aan de rechter commissaris en in bewaring gesteld. De politie onderzoekt de zaak.