Gemeente Tilburg

Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

|Persuitnodiging                                   |
|Dit is een gezamenlijke uitnodiging van de        |
|provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg    |
|                                                  |
Gemeenten werken aan verbeteren luchtkwaliteit

Provincie en gemeente starten proef met luchtkwaliteitmeting in Tilburg

De provincie Noord-Brabant gaat samen met de gemeente Tilburg een proefproject uitvoeren met luchtkwaliteitsmetingen. Met de metingen kunnen gemeenten en provincie op locatie de door hen uitgevoerde luchtkwaliteitberekeningen toetsen op betrouwbaarheid. De proef draagt bij aan het opstellen van plannen en maatregelen door gemeenten om de milieukwaliteit in de binnensteden te verbeteren. Die kwaliteit staat onder druk vanwege steeds drukker autoverkeer in en om de stad en verhoogde economische activiteiten.

De officiële start van de metingen in Tilburg vindt plaats op donderdag 29 januari om 14.00 uur plaats nabij het Aubadegebouw aan de Abeelstraat 1. De aftrap wordt verricht door de gedeputeerde voor milieu in de provincie Noord-Brabant, Lambert Verheijen, en de wethouder milieu van de gemeente Tilburg, Loet Visschers. Voorafgaand daaraan zullen zij beiden een korte toespraak houden. Na afloop van de officiële handeling is er voor de pers gelegenheid vragen te stellen en een toelichting te krijgen op de werkzaamheden die met behulp van de provinciale meetwagen zullen worden verricht.

De metingen worden verricht door medewerkers van het bureau milieumetingen van de provincie die hiervoor permanent een provinciale meetwagen gaan inzetten. De proef duurt tot medio september 2004 en wordt uitgevoerd op het kruispunt aan de Ringbaan West/Hart van Brabantlaan 1.

Naast de proef zal gemeente Tilburg gedurende het jaar 2004 luchtkwaliteitsmetingen uitvoeren op diverse locaties in de stad. Dit betreft onder andere delen van de Ringbaan West, de Ringbaan Oost en langs de A58. De resultaten zullen in het voorjaar van 2005 bekend zijn.