Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


26 januari 2004


Ulft - Invordering rijbewijs


Bij controle zondagmiddag op de Ir. Sassenstraat blies een 56 jarige automobilist uit Ulft 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.


Winterswijk - Te hard


Zondag werden snelheidscontroles gehouden op 80 km wegen in de omgeving van Winterswijk. Een automobilist reed 107 km/u, een ander 111 km/u. Zij kunnen binnenkort een boete tegemoet zien. Buiten de bebouwde kom op de Groenlosweg werd een automobilist staande gehouden die met 157 km over de Groenloseweg had gereden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (Leeftijd + plaats niet bekend.).


Varrseveld - Meisje licht gewond


Een 12 jarige meisje uit Sinderen werd zondag rond 17.55 uur op de Oranjestraat aangereden. Het meisje fietste rechtdoor op de rotonde de Doetinchemseweg op. Een onbekend gebleven automobiliste sloeg rechtsaf de Oranjestraat in en een aanrijding was het gevolg. Het meisje kwam hierdoor ten val en had verwondingen aan haar knie. De automobiliste was gestopt en had gekeken wat er gebeurd was. Vervolgens was ze weggereden. De onbekend gebleven bestuurster reed in een grijze sedan personenauto. De politie is op zoek naar getuigen, met name een vrouw die voor het slachtoffer uitfietste. Mogelijk dat zij iets gezien heeft. Getuigen kunnen contact opnemen op telefoonnummer 0900 8844.


Wehl - Onder invloed


Afgelopen nacht omstreeks 03.05 uur kwam een 16 jarige inwoner uit Kilder op de Nieuwstraat met zijn fiets door de gladheid ten val. Hij werd door vrienden overeind geholpen. Vanuit de richting van de Olde Beth naderde een 31 jarige automobilist uit Beek. De man week uit voor de personen rechts van de weg en zag de fiets te laat op het wegdek liggen. Hij reed tegen de fiets, waardoor zowel de fiets als de auto beschadigden. Bij controle door agenten bleek de 16 jarige onder invloed van alcohol. Hij blies 1,7 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Doetinchem - Inbraak bedrijf


Bij een bedrijf aan de Rooseveltstraat werd afgelopen weekend ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. In het pand werden verscheidene ruimtes doorzocht. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen.


Aalten - bekeurd voor jagen zonder vergunning


De politie heeft zaterdag een 30 jarige man uit Aalten bekeurd voor het jagen zonder geldige jachtakte. De man werd gesignaleerd in een bosgebied nabij de Driehonderdmeterweg in Aalten. Bij onderzoek bleek de man zelf niet in bezit van een akte, maar wel zijn vader. Pa was van zijn plaats weggelopen, waarna zoon zelf de jacht ging beoefenen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --