Ingezonden persbericht


Megapool neemt Imation DVD's, CD's en diskettes op in assortiment

Schiphol-Rijk (Nederland), 26 januari 2004 ­ Megapool, de keten van elektrospeciaalzaken, heeft de verwisselbare-opslagproducten van Imation in haar assortiment opgenomen. Het betreft alle DVD-media, CD-R's, CD-RW's en diskettes van Imation.

René Axmacher, inkoopmanager Megapool, zegt: "Imation heeft een goede reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van kwalitatief goede producten en heeft een A-merk uitstraling." Volgens Axmacher passen de Imation-producten in de productstrategie van Megapool waarin A-merk producten waar veel vraag naar is tegen een scherpe prijs worden aangeboden. De Imation-producten zijn in alle vestigingen van Megapool beschikbaar.

DVD-brochure
Imation voorziet Megapool ook van informatie over de diverse opslagformaten. Zo kunnen de verschillende Megapool-winkels hun klanten goed en merkonafhankelijk informeren over de verschillende DVD-formaten met behulp van de Imation DVD-gids. Deze gids biedt onder andere een overzicht van de verschillende DVD-formaten en welke drives geschikt zijn voor het afspelen of opnemen van de verschillende DVD's.

Megapool
Megapool is een zelfstandige onderneming met ruim 800 medewerkers. De Megapool-winkels zijn gevestigd in Nederland en België. Megapool is marktleider en Nederlands grootste detailhandelsketen van elektrospeciaalzaken.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische- en optische- verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft

producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Met meer dan driehonderd patenten en dankzij meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In september 2003 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Meer informatie:
Imation International B.V.
Mady Wiessenberg
00 31 (20) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl