Politie Zaanstreek-waterland


loc.: WIJDEWORMER, A7

Politie zoekt getuigen verkeersongeval met gestolen auto

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval waarbij de betrokken auto op de plaats van het ongeval werd achtergelaten. Deze auto zou even daarvoor in Zaandam zijn gestolen. Op 1 januari rond 05.00 uur werd de auto op de vluchtstrook van de A7 in Wijdewormer aangetroffen. Het voertuig bleek tegen de vangrail te zijn gebotst. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat achter deze auto een andere auto heeft gereden met daarin vier personen, die gestopt zijn bij het verongelukte voertuig. De politie wil graag in contact komen met de inzittenden van dit voertuig.
Deze en andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-centrum via 0900-8844.

16:21 25-JAN-04
loc.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG

Aanhouden rijden zonder rijbewijs

Een 25-jarige man uit Purmerend is aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man ontving hiervoor een proces-verbaal en zijn auto werd in beslag genomen.

16:40 25-JAN-04
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Aanhouding diefstal

Nadat getuigen de politie waarschuwden, is een 28-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van diefstal. Medewerkers van een bedrijf zagen de man op een naastgelegen bedrijfsterrein lopen en later een aantal pallets in een bestelbus laden. Omdat de getuigen wisten dat de man niet op het terrein thuishoorde, liepen zij naar buiten om de man aan te spreken. Deze ging er echter met zijn bestelbus vandoor. De Purmerender werd later op de Laan der Continenten alsnog door de politie in de kraag gevat. Zijn bestelbus en de pallets werden in beslag genomen. De man bekende de diefstal.

20:26 25-JAN-04
loc.: WORMERVEER, KERKSTRAAT

Jongen gewond naar botsing

Een 12-jarige jongen uit Wormerveer is overgebracht naar ziekenhuis de Heel na een botsing met een openslaande autodeur. Het slachtoffer zat achterop een brommer en passeerde op de Kerkstraat een geparkeerde auto. De bestuurster van de auto, een 24-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan, wilde op dat moment uitstappen. Het slachtoffer mocht na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten.

07:40 26-JAN-04
loc.: PURMEREND, FLEVOSTRAAT

Shovel gestolen

Afgelopen weekend is vanuit de Flevostraat een shovel van het merk Liebherr type 509 gestolen. De shovel is hoofdzakelijk geel met zwarte spatborden en een witte cabine. Op de cabine staat een zwarte sticker met het cijfer 03.

07:53 26-JAN-04
loc.: VOLENDAM

Vier maal poging woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag werd bij vier woningen in Volendam een poging gedaan in te breken. Het gaat om woningen in de Vincent Karregatstraat en de Helena Smitsstraat en twee woningen aan de Dick Tolstraat. In alle gevallen probeerde men binnen te komen door een deur te forceren.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-260104


24-JAN-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT, ZUIDDIJK

Vijf drankrijders

Afgelopen weekend werden op diverse wegen in Zaanstad alcoholcontroles gehouden. Zaterdagochtend vroeg werd op de Hogendijk in Zaandam een 21-jarige Zaandammer (290 ug/l) aangehouden. Zaterdagavond werden op de Zuiddijk en de Heijermanstraat in Zaandam in totaal 117 bestuurders gecontroleerd. Tegen een 26-jarige man uit Zaandam werd proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder zat behalve onder invloed (330 ug/l) ook nog eens zonder rijbewijs achter het stuur. Zondagavond werden nog eens drie drankrijders aangehouden op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer, de Dokter Boomstraat in Oostzaan en de Peperstraat in Zaandam. Op de Peperstraat en de Karel Lotsylaan in Zaandam werden zondagavond in totaal 79 bestuurders gecontroleerd.

20:56 24-JAN-04
WATERGANG, JAAGWEG

Veel te veel gedronken

Een 39-jarige vrouw uit Amsterdam werd zaterdagavond op de Jaagweg in Watergang aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw zat met een zeer flinke slok op achter het stuur (810 ug/l). Ze had de alcohollimiet maar liefst drieëneenhalf keer overschreden en moest haar rijbewijs inleveren.

13:00-14:00 24-JAN-04
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG

Hardrijders aan de kant gezet

Tijdens een snelheidscontrole op de Nauernaseweg in Assendelft (80 km per uur ) werden zaterdagmiddag vijf hardrijders staande gehouden. De snelste had 40 km per uur teveel op de teller staan.

15:00-16:00 24-JAN-04
WORMER, RIGASTRAAT

Verkeerscontroles

Op de Rigastraat in Wormer werd zaterdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Vier mensen droegen geen autogordel en ontvingen een boete van E 45 euro. Ook een automobilist die te hard reed, ontving ter plekke een boete. Op de Provincialeweg (80 km per uur) in Wijdewormer, nabij de afrit van de A7, werd zondagavond een snelheidscontrole gehouden met behulp van een radarauto. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 120 km per uur. Eén op de tien passanten reed te hard.

19:45-21:15 24-JAN-04
PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Gordel- en helmcontrole

Zaterdagavond werden tijdens een verkeerscontrole op de Gedempte Where in Purmerend vijf bestuurders aan de kant gezet. Twee automobilisten droegen geen autogordel en twee bromfietsers werden bekeurd voor het niet dragen van een helm en het zonder licht rijden. Een automobilist die dicht op zijn voorganger reed, kreeg een boete wegens kleven.

09:00-11:30 24-JAN-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Vijftig km per uur te hard

Op de Middenweg in de Noordbeemster (80 km per uur) werd zaterdagochtend een snelheidscontrole gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km per uur. Overigens hielden de meeste bestuurders (99,5%) zich keurig aan de snelheid. Op de Provinciale weg (N247) in Broek in Waterland werd zaterdagavond een hoogste snelheid gemeten van 123 km per uur. Eén op de tien weggebruikers reed harder dan de toegestane 80 km per uur.


---- --