Ingezonden persbericht


Café De Kroon eerste in regio Zuid-Oost Brabant met eigen geldautomaat

"geld opnemen in mijn café dient vooral het gemak"

Gemert, 26 januari 2004 - Café De Kroon, ook bekend als "Bai Dientje", is de eerste gelegenheid in Gemert die klanten van contant geld voorziet met een eigen geldautomaat. De Europese marktleider in vrijstaande geldautomaten, Hanco ATM Systems, installeerde de machine donderdag 15 januari.

Voor Pieter Penninx, eigenaar van De Kroon, is het duidelijk dat bij de klant het gemak voorop staat, ook al moet deze per opname een klein bedrag betalen. "Mensen hoeven 's nachts niet meer in het donker en in de kou of regen naar de bank. De bank ligt hier dichtbij, maar bij vooral jongeren merk ik dat het gemak en de veiligheid van direct ter plaatse contant geld kunnen opnemen, opweegt tegen de kosten. Wat ook opvalt is dat ouderen hogere bedragen opnemen, óók in verband met de servicekosten."

Penninx wil met de plaatsing van de automaat zijn klanten extra service bieden. Daarnaast vindt hij het beheer van de een eigen geldautomaat vooral ook erg makkelijk: "omdat ik zelf het beheer in handen heb, kan ik zelf via de machine geld afstorten dat te veel in de kassa zit. Dat is veilig en het bespaart me een gang naar de bank. Na sluitingstijd gaat het geld uit de geldautomaat in mijn kluis." De eigenaar heeft nog geen gegevens over de hoeveelheid geld die in de afgelopen vijf dagen is opgenomen. "Ik ga eens per week een uitdraai maken met de resultaten." In de korte tijd dat Penninx de eigen geldautomaat heeft, heeft hij de machine al een aantal keer moeten bijvullen. "Veel mensen vragen hoe het werkt, de mond-tot-mondreclame loopt goed."

Fons van der Linden, Hanco-agent in Zuid-Nederland, wijst erop dat het een comfortabele en veilige manier van privé bankzaken doen is. "Niet alleen voor de klanten, maar ook voor de eigenaar is het een veilig systeem. Deze beheert namelijk zelf de automaat en kan bij het sluiten van zijn zaak het geld uit de automaat halen." Inmiddels kan op meerdere locaties verspreid door heel Nederland geld worden opgenomen uit geldautomaten die door ondernemers zelf worden geëxploiteerd. Hanco heeft voor de uitrol in Nederland een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Finansbank.

Over Hanco
Hanco ATM is Europees marktleider in kleine vrijstaande geldautomaten. Voor het eerst in Nederland hebben ondernemers de mogelijkheid om een eigen geldautomaat te bezitten. Met de Hanco geldautomaat, die aangesloten is op Interpay, kunnen ondernemers op een veilige manier extra service bieden aan hun klanten. Klanten hebben snel en veilig beschikking over contant geld, op locaties waar geen geldautomaten van banken aanwezig zijn. Bedrijven trekken met een geldautomaat op hun beurt extra klanten aan en verhogen hiermee de omzet.

Het Europees hoofdkantoor is gevestigd in Milton Keynes, Engeland. De Nederlandse organisatie is gevestigd in Arnhem.