Lekstroom 16.30 uur

Utrecht 26-01-2004 - Persberichten district Lekstroom

Zeven verdachten aangehouden na openlijk geweld LOPIK Zaterdag 17 januari jl. werd een 21-jarige man uit Lopik geschopt en geslagen door een zevental jongeren. De man liep omstreeks 20.15 uur een horecagelegenheid in aan de Anna van Burenstraat. Door een van de jongens die voor de deur stond, werd hij uitgescholden. Hij zei tegen de jongen op dat hij daar niet op was gesteld.
Toen de man kwam uit de horecagelegenheid kwam, werd hij opgewacht door een grotere groep jongeren die hem in elkaar sloeg. De man had diverse verwondingen, waaronder een hersenschudding. De politie heeft de zaak onderzocht en hield vorige week zeven verdachten aan.
Het betreffen 7 jongens uit Lopik in de leeftijd van 13, 14, 15, 16 en 17 jaar.
Uiteindelijk bleek dat er drie verdachten overblijven van de geweldpleging; drie andere jongeren bekenden dat zij zaterdag 17 januari ruiten hadden vernield in de Jan van Aemstelstraat. Een 14-jarige jongen werd weer in vrijheid gesteld. Tegen de jeugd is proces-verbaal opgemaakt.

Man loopt tegen de lamp
VIANEN - Een 26-jarige man uit Vianen werd zaterdagavond omstreeks 22.40 uur aangehouden in een horecagelegenheid in Vianen. Een medewerker van de gelegenheid belde de politie omdat hij de man herkende als degene die twee dagen ervoor een vrouw beroofd had van haar tasje.
Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek de man weggereden te zijn. Naar aanleiding van de beschrijving van de auto, werd deze een paar straten verderop aangetroffen. De verdachte werd aangehouden. Bij zijn fouillering bleek de man ook verdovende middelen bij zich te hebben: drie bolletjes cocaïne en twee zakjes weet. De verdachte is ingesloten.