Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout(26/1)

Oosterhout, maandag 26 januari 2004

Politie zoekt getuigen vernieling
OOSTERHOUT: Vrijdag 23 januari werd tussen 20.45 uur en 21.00 uur een zwarte Volkswagen Golf ernstig vernield. Drie banden zijn lek gestoken en de auto werd rondom diep bekrast. De auto stond geparkeerd op het parkeerterrein Arendsplein in de buurt van de Rabobank. Gezien het tijdstip en het feit dat het koopavond was in de binnenstad, gaat de politie ervan uit dat er mensen zijn die iets hebben gezien van deze vernieling. Getuigen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij het politieteam Oosterhout via nummer 0900 88 44.

Politie neemt rijbewijs in bij snelheidscontrole
KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: De politie heeft maandag 26 januari bij een snelheidscontrole het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige man uit Oud-Turnhout (B). De man reed omstreeks 11.30 uur met een snelheid van 134 km/u over de Horst. Ter plaatse is 80 km/u maximaal toegestaan.
De politie controleerde ook op de volgende locaties:
Sweenstraat: 1 overtreding. De bestuurder reed 75 km/u waar 50 km/u is toegestaan
Dreefseweg: 6 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid: 69 km/u (50 km/u is toegestaan).
Udenhoutseweg: 6 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid: 113 km/u (80 km/u is toegestaan).
Gasthuisstraat: geen overtredingen.

Eigenaar tankstation betrapt inbrekers op heterdaad
KAATSHEUVEL: In de nacht van zondag 25 op maandag 26 januari is omstreeks 03.30 uur voor de derde keer binnen een maand ingebroken bij een benzinestation aan de Roestenbergstraat. De daders werden op heterdaad betrapt door de eigenaar en lieten bij hun vlucht een plunjezak met ontvreemde sigaretten achter. De politie heeft de daders nog niet kunnen achterhalen. Vandaag wordt een technisch sporenonderzoek uitgevoerd.

Elf aangiftes binnen van vernieling autos
WERKENDAM: De politie heeft inmiddels 11 aangiftes opgenomen van vernieling van personenautos. De autos stonden op zondagochtend 25 januari tijdens de kerkdienst geparkeerd op of in de omgeving van t Laantje en de Kerkstraat te Werkendam. Met een scherp voorwerp is over de lak gekrast.
De politie van team Altena heeft de zaak in onderzoekt en roept getuigen op zich te melden via nummer 0900 88 44.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak
WAALWIJK: Op maandag 26 januari werd omstreeks 04.45 uur ingebroken in een bedrijf aan het Oranjeplein. Er zijn onder andere digitale cameras gestolen. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

Diefstal personenauto
WAALWIJK: De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal. Afgelopen weekend werd een rode Opel Kadett met kenteken XJ-79-VK gestolen vanaf de Mendelsohnstraat. De politie heeft de auto landelijk als gestolen gesignaleerd.

Bron: Connie Polak