Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (26/1)

maandag, 26 januari 2004

Dronken automobilist botst op voorganger

BREDA- Een 29 jarige autobestuurder uit Middelburg is gisteravond op de Ettensebaan met zijn auto bovenop zijn voorganger gereden. De 34 jarige bestuurder van deze auto liep nekklachten op. De bestuurder uit Middelburg bleek een promillage te hebben van rond de 1.7 o/oo. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor runnen hennepdrogerij

BREDA- De politie heeft gisteren een 24 jarige Bredanaar aangehouden, omdat hij in zijn flatwoning een hennepdrogerij had gerund. De politie was begin januari naar zijn woning gegaan vanwege stankoverlast. In de woning trof de politie een droogkast aan met daarin ongeveer 5 kilogram henneptoppen die lagen te drogen. Omdat de bewoner niet thuis was werd hij door de politie gesignaleerd. Gisteren volgde zijn aanhouding.

Politie ruimt zes hennepkwekerijen met 6400 planten

ZUNDERT/BREDA- De politie van het district Breda heeft vandaag op zes plaatsen hennepkwekerijen geruimd. Vier daarvan werden aangetroffen in woningen in Breda in de wijk Haasgse Beemden en twee forse hennepkwekerijen vond de politie in loodsen in Breda en Zundert. In een Zundertse loods trof de politie samen met het A-16 team een hennepkwekerij aan met 1260 planten. Aan de Rudonk in Breda werd even later een kwekerij met ongeveer 4500 planten aangetroffen.

In de woningen trof de politie in totaal 400 planten aan. De eigenaren cq bewoners van beide panden werden thuis aangetroffen en voor verhoor aangehouden. De politie hield bij de totale actie zes verdachten aan. Stroom werd om de meter afgestapt.

In de hennepkwekerij aan de Rudonk trof de politie buiten de hennepplanten ook nog twee mannen en een vrouw aan die kennelijk met de oogst bezig waren. De verdachte zijn aangehouden en varieren in de leeftijd van 20 tot 38 jaar en komen uit Groningen, Oosterhout en Breda.

De 37 jarige eigenaar van de Zundertse loods is ook aangehouden. In de woning van de man vond de politie nog een geweer. Volgens deze verdachte verhuurde hij de loods. De planten in beide loodsen zijn vernietigd. Tegen alle betrokkenen is proces-verbaal opgemaakt. De politie kwam beide kwekerijen via stankoverlast of informatie op het spoor. Naar de eigenaren van beide loodsen wordt een onderzoek ingesteld.

Kinderen redden vrouw voor naderende trein

ETTEN-LEUR- Twee kinderen van 12 jaar uit Etten-Leur hebben vanmiddag rond 13.00 uur een 50 jarige vrouw geholpen, die met haar fiets was gevallen en bewusteloos op de spoorlijn aan de Brabantlaan bleef liggen voor een naderde trein weggetrokken. De twee jongens twijfelden geen moment sprongen van hun fiets en trokken de vrouw met haar fiets van het spoor. De personentrein was inmiddels met een noodstop begonnen. De vrouw is met een flinke hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door kordaat optreden van de twee jongens is de vrouw gered voor de aanstormende trein. De politie gaat de jongens extra in het zonnetje zetten en ze worden uitgenodigd voor de avond van Beloonde Burgers. De vrouw kon later in de middag na behandeling van de hoofdwond en enkele gekneusde ribben naar huis.

Diefstal brandstof

WILLEMSTAD- Afgelopen zondag is aangifte gedaan van diefstal van brandstof van ongeveer 350 liter diesel olie vanuit een opslagtank aan de Helsedijk te Willemstad.

Vernieling pand door verfbom

WILLEMSTAD- In de nacht van 23 op 24 januari is een verfbom gegooid tegen een woning aan de Helsedijk te Willemstad. Het betrof rode verf en de woning werd hierdoor behoorlijk beschadigd. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke dader van het gooien van deze verfbom.

Aanhouding voor rijden onder invloed

WILLEMSTAD - In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari werd een bestuurder van een personenauto uit Numandsdorp op de Hellegatweg te Willemstad aangehouden voor het rijden onder invloed. Na een blaastest op het bureau bleek de man 270 ug/l te blazen, zodat hem een geldboete van 190 Euro werd opgelegd en een rijverbod van 1 uur.

Snelheidscontrole Klundert

KLUNDERT- Bij een vandaag gehouden snelheidscontrole op de Niervaartweg in Klundert heeft de politie 42 van de 330 gecontroleerde automobilisten bekeurd.

Bron: R. van Kuik