Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


26 januari 2004


Onderwerp: man verdacht van zedenmisdrijven


Een 31-jarige man uit Brummen wordt ervan verdacht in de afgelopen jaren meerdere meisjes onzedelijk te hebben betast en in sommige gevallen zelfs te hebben verkracht. De man is enige tijd geleden aangehouden en zit nog vast.


De feiten werden bekend toen een 18-jarig meisje de politie onlangs informeerde over het feit, dat zij onzedelijk was betast door de verdachte. Toen het meisje dit thuis bespreekbaar maakte bleek haar zus enkele maanden daarvoor zelfs door deze man te zijn verkracht.
Uit angst en schaamte had zij dit tot nu toe verzwegen.


Beide meisjes deden vervolgens aangifte van deze feiten, waarna de man in overleg met de officier van justitie is aangehouden. Toen bekend werd, dat de verdachte was aangehouden meldden zich nog enkele meisjes, die aangifte van verkrachting wensten te doen. Inmiddels heeft de politie 5 aangiften opgenomen.


De verdachte kende de meisjes en pleegde zijn daden vaak bij hippische evenementen waar de slachtoffers aan deel namen.


Aangezien enkele feiten zich enkele jaren geleden afspeelden vermoedt de politie, dat meer meisjes het slachtoffer van de man zijn geweest.
De politie baseert dit uit verkregen informatie rond dit onderzoek, waarbij duidelijk werd dat sommige slachtoffers jaren met deze last hebben geleefd. Dit is voor de politie een reden om mogelijke slachtoffers aan te sporen om contact op te nemen om naast een eventuele aangifte ook naar een mogelijk gewenst zorgtraject te kijken.
Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.


Het bureau Slachtofferhulp is inmiddels bij de begeleiding van enkele slachtoffers en familieleden betrokken.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --