Ingezonden persbericht


Western Digital sluit tweede kwartaal fiscaal 2004 af met $835 miljoen omzet

Succesvolle integratie productiefaciliteiten voor harddiskkoppen en krachtiger productmix binnen distributiekanaal

Amsterdam, 26 januari 2004 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) behaalde in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2004, dat eindigde op 26 december 2003, een omzet van $835 miljoen dankzij de levering van 12,7 miljoen units. De nettowinst bedroeg $68,8 miljoen of $0,32 per aandeel. Dit resultaat is hoofdzakelijk het gevolg van het succesvolle verloop van de integratie van productiefaciliteiten voor harddiskkoppen en de gezonde ontwikkeling van de vraag naar harddisks in bestaande en nieuwe markten.

In hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar was de omzet $750 miljoen bij de levering van ongeveer 10,3 miljoen units. De nettowinst was in dat kwartaal $74,4 miljoen of $0,36 per aandeel. De markt werd toen geconfronteerd met een tekort aan harddisks.

"We zijn zeer tevreden met deze resultaten. In het bijzonder gezien de uitdagingen rondom prijsstelling en beschikbare voorraden in het distributiekanaal", zegt Matt Massengill, Chairman en CEO van Western Digital. "We hebben deze ontwikkelingen benut voor het samenstellen van een krachtiger mix van drives met een hogere capaciteit en voor de realisatie van goede financiële resultaten van de onlangs geïntegreerde productieactiviteiten voor harddiskkoppen. Op basis van een recente marktanalyse verwachten we dat het aantal weken voorraadtijd in het distributiekanaal in het traditioneel rustiger derde kwartaal teruggebracht kan worden."

Massengill vervolgt: "In het algemeen was de vraag naar harddisks in alle regio's groot, zoals blijkt uit de 12,7 miljoen units die we hebben geleverd en de omzetgroei die we wederom in de belangrijkste regio's hebben gerealiseerd. Daarmee benutten we de langetermijngroeipotentie in commerciële en consumentenmarkten. Naast onze sterke positie in de desktoppc-markt hebben we groeiende aantallen harddisks geleverd in nieuwere markten, zoals enterprise class Serial ATA, video-entertainment, externe harddisks voor systeemback-ups en massaopslag van media-content. Het aantal prospects en de groeipotentie voor het nieuwe kalenderjaar zijn veelbelovend. Zeker met een team dat zich al ruimschoots heeft bewezen, de sterke relaties met klanten en het verbeterde businessmodel. Door de gerealiseerde vooruitgang op het vlak van de productie van harddiskkoppen kunnen we blijven werken aan grotere operationele flexibiliteit en een zeer concurrerende prijsstelling."

In de eerste zes maanden van het fiscale jaar 2004 realiseerde Western Digital een omzet van $1,55 miljard en een nettowinst van $73,8 miljoen of $0,34 per aandeel. In dezelfde periode van het fiscale jaar 2003 was de omzet $1,33 miljard en de nettowinst $96,6 miljoen of $0,48 per aandeel. De resultaten over de eerste zes maanden van het fiscale jaar 2004, die eindigden op 26 september 2003, zijn inclusief een bedrag van $45 miljoen voor de opstartkosten en andere eenmalige uitgaven, en $5 miljoen voor onderzoek en ontwikkeling voor de harddiskkopproductieactiviteiten. Dit in verband met de overname van Read-Rite.

###

Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddisks met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.