Provincie Zuid-Holland



Gedeputeerde Van der Sar bezoekt gemeenten Goeree- Overflakkee

Leen van der Sar, gebiedsgedeputeerde voor Zuid-Holland Zuid, legt werkbezoeken af aan alle vier gemeenten op Goeree-Overflakkee. De gedeputeerde bezoekt Oostflakkee, Middelharnis, Dirksland en Goedereede.

In het Gebiedsprogramma Zuid-Holland Zuid, dat eind 2003 door Gedeputeerde Staten is vastgesteld, verwoordt de provincie bestuurlijke ambities voor Goeree-Overflakkee. Natuurontwikkeling in combinatie met recreatie en toerisme vormt een belangrijke opgave. De vitaliteit en leefbaarheid van het platteland en in de kleine kernen is een ander aandachtspunt. Daarvoor is van belang dat de economische structuur op het eiland wordt versterkt. Deze onderwerpen zullen onder meer aan de orde komen tijdens de werkbezoeken.

Regionale samenwerking

Op alle hier genoemde terreinen zijn regionale samenwerking en beleidsontwikkeling onontbeerlijk. De provincie constateert dat de gemeenten hiertoe inmiddels concrete stappen hebben gezet. Een voorbeeld daarvan is een nieuwe gemeenschappelijke regeling die dit voorjaar aan de gemeenteraden ter vaststelling wordt aangeboden. Deze regionale samenwerkingsstructuur is cruciaal voor de afstemming en de voortgang van projecten.

Gebiedsgerichte aanpak

Op dit moment werkt de provincie Zuid-Holland met de vier gemeenten en het Waterschap hard aan de gebiedsgerichte aanpak voor het eiland. Daarmee wordt ook beoogd de afstemming en uitvoering van projecten te verbeteren. Om de gebiedsgerichte aanpak mede vorm te geven, is een groot aantal maatschappelijke organisaties benaderd. Vanuit het gebied wordt de uitvoering ondersteund door de coördinator gebiedsgerichte aanpak Goeree-Overflakkee.

Bron: afdeling Communicatie

www.zuid-holland.nl