Politie Zuid-Holland-Zuid

26/01 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-01-2004 - Persberichten District I

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 21-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Op maandagmiddag 26 januari werd zijn 22-jarige maatje uit Dordrecht onwel. Het slachtoffer viel op straat (krispijnseweg). Ambulancepersoneel kwam om de man te behandelen. De 21-jarige man wilde echter niet dat zijn vriend per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd zou worden. Ook belemmerde hij het werk van het ambulancepersoneel. Later wilde hij al rokend de ambulance instappen. Hierop verwijderde de politie de man bij het ongeluk. Het slachtoffer werd vervolgens overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht. Daar kwam zijn maatje later ook aan. In het ziekenhuis bemoeide hij zich weer met het werk van het verplegend personeel en beledigde hij de politie. Hierop werd de man aangehouden. Het is niet bekend of het slachtoffer nog in het ziekenhuis verblijft. Vermoedelijk had hij last van een aanval van epilepsie.

KASSALA GESTOLEN
DORDRECHT- In een café aan de Sint Jorisweg is ingebroken. Op maandagmorgen 26 januari werd de ruit ingeslagen. Vervolgens werd de kassla met een onbekend geldbedrag gestolen.

BEROVING MISLUKT
DORDRECHT- Een berover is ervan door gegaan. Op maandagmiddag 26 januari bevond een 14-jarig meisje uit Dordrecht zich voor een winkel aan de S.M. Hugo van Gijnweg. Een man benaderde het meisje en probeerde haar schoudertas van haar arm te trekken. Hierop mepte het meisje de man diverse malen met de schoudertas. De man zette het op een lopen. Hij verdween zonder buit.