Politie Midden- en West Brabant

Jongen redt vrouw van onderkoeling

maandag, 26 januari 2004

Jongen redt vrouw van onderkoelings dood

BREDA- Een 19 jarige jongen uit Zevenbergen heeft zaterdagnacht vrijwel zeker een 47 jarige vrouw uit Oosterhout van het leven gered toen hij haar totaal onderkoeld en drijfnat aantrof in de berm van het water Keizersveer in Raamsdonkveer. De overspannen vrouw had zich van het leven willen beroven en was in het water gesprongen. De jongen zette de doorweekte vrouw achterop zijn bromfiets en reed ermee naar huis. Daar schakelde hij de politie in. De vrouw werd met onderkoelings-verschijnselen overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Ze is buiten levensgevaar.

Volgens de 19 jarige reed hij op zijn bromfiets van Raamsdonkveer naar huis toen hij bij het passeren van het water Keizersveer een vrouw in de berm zag liggen. Toen hij omkeerde en de vrouw aansprak bleek ze nauwelijks te reageren. Toen hij met zijn gsm hulpdiensten wilde bellen bleek de techniek hem in de steek te laten.

De jongen trok daarop zijn jas uit en deed die bij de vrouw aan en zette haar op zijn bromfiets. Zo reed hij met de doorweekte vrouw van Raamsdonkveer naar zijn ouderlijke woning in Zevenbergen. Daar werd de vrouw toegedekt met dekens en werd professionele hulp ingeroepen. De vrouw bleek vrijdagavond in overspannen toestand haar woning in Oosterhout te hebben verlaten. De partner van de vrouw had inmiddels van haar verdwijning melding gemaakt bij de politie, die in de bossen rond Dorst en Teteringen al op zoek was gegaan naar haar. De politie nodigt de hulpvaardige bromfietser uit voor het project Beloonde Burgervan het politiedistrict Breda. Zonder zijn hulp moest voor het leven van de vrouw worden gevreesd.

Kinderen redden vrouw voor naderende trein

ETTEN-LEUR- Twee kinderen van 12 jaar uit Etten-Leur hebben vanmiddag rond 13.00 uur een 50 jarige vrouw geholpen, die met haar fiets was gevallen en bewusteloos op de spoorlijn aan de Brabantlaan bleef liggen voor een naderde trein weggetrokken. De twee jongens twijfelden geen moment sprongen van hun fiets en trokken de vrouw met haar fiets van het spoor. De personentrein was inmiddels met een noodstop begonnen. De vrouw is met een flinke hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door kordaat optreden van de twee jongens is de vrouw gered voor de aanstormende trein. De politie gaat de jongens extra in het zonnetje zetten en ze worden uitgenodigd voor de avond van Beloonde Burgers. De vrouw kon later in de middag na behandeling van de hoofdwond en enkele gekneusde ribben naar huis.

Bron: R. van Kuik