Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (26/01)

Bergen op Zoom, maandag 26 januari 2004

Politie stelt onderzoek in naar autobranden

ROOSENDAAL: De politie is een onderzoek gestart naar een aantal incidenten, waaronder een vijftal autobranden, die dit weekend hebben plaatsgevonden in Roosendaal. Vrijdagavond kreeg de politie een melding van een autobrand op de Angelusberg, hierbij brandde de auto in het geheel uit en raakte een naast het voertuig geparkeerde auto ook beschadigd. Kort na deze brand zag een getuige een drietal jongens hard wegrennen. Vervolgens brandde zaterdagnacht een auto uit aan de Achterberg en werd er brand gesticht in een bouwkeet aan de Genestetlaan. Zondagnacht werden kort na elkaar drie autos in brand gestoken op de Dubbelberg, Buitenberg en de Dragonberg. In diezelfde nachten werd in een zevental autos ingebroken in de betreffende wijk en bij een bakkerij aan het Tolbergcentrum en een woning aan de Damastberg werd een ruit ingegooid. De politie sluit niet uit dat de verschillende incidenten met elkaar in verband staan en neemt de zaak zeer serieus. Zij heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld en verzoekt getuigen zich te melden.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ROOSENDAAL: Het team Courage is zondagavond een pand aan de Elisadonk binnengegaan naar aanleiding van een aantal anonieme meldingen. In de woning trof de politie een kweekruimte aan met al geknipte en gedroogde hennepplanttoppen. In totaal zijn 80 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en alles is inbeslaggenomen. De hoofdbewoner, een 31-jarige inwoner van Roosendaal, is aangehouden en later op de avond met een dagvaarding naar huis gestuurd. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Diefstal uit vrachtwagen

ROOSENDAAL: Twee accus zijn het afgelopen weekend gestolen uit een vrachtwagen die geparkeerd stond bij een bedrijf aan de Borchwerf. Vermoedelijk zijn de daders over de omheining geklommen.

Bron: Nicolette Bovenhorst