2e persbericht van maandag 26 januari 2004

Eindhoven 26-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerijen ontmanteld

Op de Kasteellaan zijn vandaag bij twee woningen hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning stonden 198 jonge hennepplanten en in een schuur op het terrein stonden nog eens 575 hennepplanten. De stroom werd illegaal omgeleid. Bij de buren werd in een schuur een hennepkwekerij met 197 planten aangetroffen. Ook hier was geknoeid met de energievoorziening. De hennepplanten en de benodigde materialen zijn inbeslaggenomen. Tegen de eigenaren een 27-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige Eindhovense vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Overval

Maandag om 13.00 uur hebben twee mannen een overval gepleegd op een medewerker (37) van een bedrijf aan de 2e Tussendijk in Helmond. De man werd vastgepakt door een van de daders en daarna tegen de grond gewerkt. De andere dader doorzocht de zaak. De twee mannen hebben twee portemonnees uit een kantoor meegenomen. Het is niet bekend hoe de twee daders zijn gekomen noch hoe ze zijn vertrokken.

Helmond: Woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Eikenwal. Aan de voorkant is een raam opengebroken. Uit de woning zijn een gsm, een handtas en een gouden zakhorloge gestolen.

Nuenen: Inbraak in bedrijf

Maandag tussen 3.30 en 4.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Gulberg. Er is een ruit vernield en uit het bedrijf is een laptop gestolen.

Valkenswaard: Inbraak in school

In het afgelopen weekend is bij een inbraak in een school aan de Merendreef een computer met flatscreen gestolen. Er is een ruit ingeslagen.

Oirschot: Vogeltjes uit volière gestolen

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een volière achter een woning aan de Baljuw in Oirschot. De volière werd opengebroken en de dieven gingen aan de haal met 26 vogeltjes. Het betrof kanaries, zebravinken en rijstvogels.