Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving 26 januari

Alkmaar 26-01-2004 - 16.30 uur

Woninginbraak
Alkmaar, zondag 25 januari 2004.
Zondagavond is er ingebroken in een woning aan de Dr. Schaepmankade in Alkmaar. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te vernielen. De gehele woning is doorzocht en er zijn een fiets, een DVD-speler en een stereotoren weggenomen. Alkmaar, zondag 25 januari 2004.
Zondag is er ingebroken in een woning aan de Eggestraat in Alkmaar. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam in de achterzijde van de woning open te wrikken. Er zijn een computer en een stereo-installatie gestolen.
Alkmaar, maandag 26 januari 2004.
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar. De inbrekers zijn binnengekomen door een stoeptegel door een raam aan de voorzijde van de woning te werpen. Vervolgens zijn de inbrekers naar binnen gestapt en hebben een breedbeeldtelevisie weggenomen.

Bromfietser gewond
De Rijp, zondag 25 januari 2004.
Zondagavond even na 20.00 uur is een bromfietser (leeftijd onbekend) uit Zuidoost Beemster gewond geraakt nadat hij door een 22-jarige automobilist uit Purmerend werd aangereden op de Provincialeweg (N244) in De Rijp. De automobilist reed in de richting van Purmerend en bij de kruising met de Julianalaan in De Rijp reed hij volgens verschillende getuigen door rood licht. De bromfietser, die net door groen licht aan het oversteken was, werd hierbij aangereden. De bromfietser is met een gebroken pink en een gebroken sleutelbeen naar het MCA in Alkmaar overgebracht. Het rijbewijs van de automobilist is ingenomen.

Onder invloed in de auto
Castricum, zondag 25 januari 2004.
Zondagavond even na 23.00 uur is een 41-jarige man uit Egmond aan Zee gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 410 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Fietsverlichtingscontrole
Alkmaar, zondag 25 januari 2004.
Zondagavond is er van 19.40 uur tot 20.20 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Friesbrug in Alkmaar. Er zijn 25 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder licht reden.

Snelheidscontrole
Schoorl, zondag 25 januari 2004.
Zondagavond is er een snelheidscontrole gehouden langs de Rijksweg in Schoorl. Er zijn tien automobilisten op de bon gegaan voor te hard rijden. De hoogste snelheid was 128 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is.

Hardrijden door de mist
Heerhugowaard, maandag 26 januari 2004.
Maandagochtend even na 5.00 uur is een 43-jarige automobilist uit Grouw op snelheid gecontroleerd langs de Westerweg in Heerhugowaard. De man reed door dichte mist 120 kilometer per uur waar een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur geldt. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.