Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving 26 januari

Hoorn 26-01-2004 - 16.30 uur

Woninginbraak
Scharwoude, zondag 25 januari 2004.
Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een woning aan de Scharwoude in Scharwoude. De onbekenden zijn binnengekomen door een deur aan de achterzijde van de woning te forceren. De gehele woonkamer is doorzocht en er zijn onder andere een digitale fotocamera, stereoset en een verrekijker weggenomen.
Zwaag, zondag 25 januari 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Kostertuin in Zwaag. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Er wordt geld en een mobiele telefoon vermist.

Inbreker betrapt
Zwaag, zondag 25 januari 2004.
Zondagavond omstreeks 23.15 uur is een inbreker tijdens zijn werkzaamheden betrapt in een woning aan de Dovenetel in Zwaag. De bewoner werd wakker van lawaai en ging kijken wat er was. In de woning stond een man die de bewoner bedreigde. De inbreker is er vervolgens vandoor gegaan met een laptop.

Vrouw jaagt inbreker met po het huis uit
Obdam, maandag 26 januari 2004.
Maandagochtend rond de klok van 2.30 uur heeft een 67-jarige vrouw een inbreker uit haar huis verjaagd door hem meerdere malen met een po op zijn hoofd te slaan. De vrouw, woonachtig op de Bosstraat in Obdam, moest 's nachts naar het toilet en kwam er toen achter dat er een inbreker bezig was in huis. De vrouw stond even later oog in oog met de man en sloeg hem met een po op zijn hoofd. Ondertussen werd de heer des huizes ook wakker en kwam zijn vrouw te hulp. De inbreker riep dat hij het huis uit wilde waarna de vrouw de voordeur openzette waardoor de man wegvluchtte. De inbreker had niets meegenomen.

Project ''Achter Elkaar''
Obdam/Wognum/Opmeer/Wester-Koggenland, maandag 26 januari 2004. Afgelopen week was de tweede week van het project ''Achter Elkaar'', waarbij de politie van Noord-Holland Noord extra let op het met maximaal twee personen naast elkaar fietsten in de omgeving van Obdam, Wognum, Wester-Koggenland en Opmeer. Ook werd er op de verlichting van de fietsers gelet. De resultaten van deze tweede waren 66 bekeuringen voor het fietsen met ondeugdelijke verlichting (110 in totaal) en 54 bekeuringen voor het met meer dan twee personen naast elkaar (totaal 94).