Ingezonden persbericht


Siemens Nederland beveiligt Managed Office IT-service met NetScreen-oplossingen

Guildford, 26 januari 2004 - NetScreen Technologies, Inc. (Nasdaq: NSCN) maakt bekend dat Siemens Nederland de geïntegreerde firewall- en virtual private network (VPN)-beveiligingsoplossingen van NetScreen heeft gekozen voor de beveiliging van zijn managed 'Excellent Office' IT-serviceproducten. Dit aanbod bestaat uit een recentelijk geïntroduceerd, geïntegreerd pakket managed IT- en communicatiediensten voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) tegen een vaste prijs. De dienst bestaat al langer voor grote ondernemingen.

Om te voldoen aan de eisen voor een snelle beveiligingsoplossing voor diverse toepassingen, selecteerde Siemens de bekroonde NetScreen-5200-systemen. Deze bieden een througput van maximaal vier Gbps voor firewall en maximaal twee Gbps voor VPN's.

Twee NetScreen-5200 systemen worden ingezet in de active-active modus aan de randen van het Excellent Office-computercentrumnetwerk van Siemens. Daar bieden ze high-speed firewall-beveiliging en VPN-bescherming voor binnenkomend dataverkeer van de netwerken van klanten. De VPN's verbinden de serviceklanten van Siemens met het computercentrum van Siemens via ADSL-lijnen van service provider KPN.

Andere NetScreen-5200 systemen bieden firewall-beveiliging en een VPN-verbinding tussen het netwerk van het Siemens computercentrum en het publieke internet. Hierdoor zijn klanten gegarandeerd beveiligd als ze het Excellent Office-pakket contact maken met internet. Bij individuele gebruikers worden de door NetScreen ondersteunde VPN's op een desktop opgezet via NetScreen-Remote. Dit is de IPSec VPN clientsoftware van NetScreen.geactiveerde VPN's worden bij de klant op de desktop van individuele gebruikers

Iedere van Excellent Office-klant heeft zijn eigen VPN-verbinding met het Siemens-computercentrum, dat toegang biedt aan tal van filialen en telewerkers. Om deze complexe veilig en kosteneffectief te laten functioneren benutten Siemens en KPN de virtualisatiemogelijkheden van NetScreen-apparatuur.

Met de Virtual Systems-optie van NetScreen kunnen maximaal 500 afzonderlijke veiligheidsdomeinen vanaf één enkel platform worden gecreëerd en ingezet. Hierdoor krijgen verschillende klanten, filialen en telewerkers een eigen segment binnen het Siemens-netwerk, inclusief unieke beveiligingsregels. Op die manier worden ze beschermd tegen interne en externe bedreigingen. .

Siemens Nederland biedt zijn klanten binnen het standaardpakken strikte service level agreements (SLAs). De geïntegreerde beveiligingsoplossingen van NetScreen, met geavanceerde functionaliteit zoals de Virtual System-mogelijkheden, ondersteunen Siemens bij de kosteneffectieve invulling van de SLA-eisen.

Gareth Green, Vice-president Sales voor in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) van NetScreen zegt: "Het gebruiksgemak, de hoogwaardige prestaties en aantrekkelijke total cost of ownership van NetScreen-systemen bieden managed service providers zoals Siemens Nederland en zijn klanten, een bijzonder aantrekkelijke, concurrerende en betrouwbare beveiligingsoplossing."

Excellent Office
Excellent Office bestaat uit twee services: een recentelijk geïntroduceerde service voor kleine tot middelgrote bedrijven (SME's) en een service voor grote organisaties. Excellent Office biedt een geïntegreerd pakket van managed IT- en communicatiediensten tegen een vaste prijs. Deze zijn onder andere telematica- en telefoniehardware en -software, netwerkdiensten (databases, opslag, backup en recovery, toegang tot internet/intranet/extranet, documentbeheer en technische ondersteuning. Siemens wil dat MKB-bedrijvenen grote organisaties zich concentreren op kernactiviteiten door verantwoordelijkheid voor beheer, exploitatie en onderhoud van hun IT-infrastructuur uit te besteden. Meer informatie: http://www.excellentoffice.com

Meer informatie over NetScreen-producten vindt u op de website: http://www.netscreen.com/products/index.html.

###

Over NetScreen
NetScreen Technologies, Inc is toonaangevend ontwikkelaar van netwerkbeveiligings- en toegangsoplossingen voor bedrijven en carriers wereldwijd. De doelgerichte appliances en systemen van NetScreen bieden diverse beschermingslagen op netwerk- en applicatieniveau. NetScreen-oplossingen komen tegemoet aan de veiligheids-, prestatie- en total cost of ownership-doelstellingen van klanten. NetScreen is gevestigd in Sunnyvale (Californië, US) en in Europa in Guildford in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie over de producten van NetScreen in Europa: www.netscreen.com of via +44 (0) 8700 75 00 00.

###



Ingezonden persbericht