Ingezonden persbericht


Sport AutoMoto Magazine in Italië zet Unisys Managed Services in voor beheer Hermes 10-redactiesysteem

Schiphol-Rijk, 26 januari 2003 - Het Italiaanse auto- en motorsportweekblad Sport AutoMoto heeft een managed services-contract gesloten met Unisys. Sport AutoMoto gaat de Unisys-dienst inzetten voor het beheer van het Unisys News Content Manager-Hermes-redactiesysteem, de IT-infrastructuur, de centrale servers en de databases. Het gerenommeerde autoblad was de eerste Unisys-klant die de nieuwste versie van Unisys Hermes in gebruik nam. Dit redactiesysteem stelt uitgeverijen in staat om met behulp van één geïntegreerd platform content via verschillende applicaties en kanalen te produceren, distribueren en beheren.

Op basis van de meerjarige overeenkomst kan het weekblad Unisys-medewerkers voor beheer inzetten zodat de eigen infrastructuur niet uitgebreid hoeft te worden. Sport AutoMoto kan zich daardoor volledig richten op de kernactiviteiten.

Met de managed services van Unisys wil Sport AutoMoto de operationele kosten verlagen en verschillende diensten consolideren, die, wanneer ze apart zouden worden ontwikkeld, veel kostbaarder zouden zijn voor de uitgeverij. De overeenkomst met Unisys betekent dat de uitgeverij het beheer van hardware, software en onderhoud binnen een gemeenschappelijk contract kan consolideren. De redactie in Bologna wordt via een aparte glasvezelkabel en een backup ISDN-lijn verbonden met de Unisys-vestiging.

"Het beheer van de IT-infrastructuur van Sport AutoMoto onderstreept onze sterke positie op de Italiaanse uitgeversmarkt", zegt Hans Muskens, Marketing Manager EMEA Global Infrastructure Services bij Unisys. "Wij zijn blij bij te kunnen dragen aan het succes van onze klanten met deze dienst die hen in staat stelt zich te richten op hun core business."

Door gebruik te maken van standaarden als SOAP (Simple Object Access Protocol) en XML (Extensible Markup Language) biedt Hermes 10 een volledig geïntegreerd webservices-platform voor het ontsluiten en opslaan van elk type informatie in de centrale productiedatabase. Met Hermes 10 is betere controle mogelijk op werkstroomprocessen en deadlines. Daarnaast voorziet de oplossing in nieuwe distributiekanalen die mogelijkheden bieden voor nieuwe omzetstromen. De ontwikkeling van Hermes 10 is gebaseerd op de Unisys Blueprinting-methodologie. Unisys biedt met deze methodologie een combinatie van consulting, ontwikkeling en levering waarbij modellen worden gebouwd die bedrijfsprocessen koppelen aan de onderliggende, ondersteunende systemen. Daardoor kunnen organisaties als Sport AutoMoto hun bedrijfsprocessen optimaliseren en sneller reageren op veranderende marktomstandigheden.

Sport AutoMoto
Sport AutoMoto werd in 2001 opgericht door Carlo Cavicchi. Het weekblad - met een oplage van 90.000 - is volledig gespecialiseerd in de gemotoriseerde sporten.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. Ruim 37.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpen klanten bij het inspelen op marktkansen en het succesvol opereren in de wereldwijde economie. Het bedrijf biedt een breed portfolio van zakelijke oplossingen, dat gesteund wordt door expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, network services en beveiliging. Het portfolio wordt gecompleteerd door hoogwaardige servertechnologie en gerelateerde oplossingen. Unisys is actief in verschillende verticale markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, industrie en publieke sector. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.