VNB NATIONALE BEDEVAARTEN

Stijgende belangstelling voor bedevaart naar Lourdes

De belangstelling voor bedevaarten naar Lourdes laat al enkele jaren een langzame toename zien. De eerste reserveringen voor het seizoen 2004 zijn ook zeer goed. Enkel op basis van voorintekening en eerste boekingen ziet het er zelfs naar uit dat 2004 een topjaar kan worden. Dit in tegenstelling tot berichten dat de belangstelling bij moslims voor een bedevaart naar Mekka fors terugloopt.

VNB Nationale Bedevaarten organiseert al sinds 1883 bedevaarten naar Lourdes, de plaats in de Franse Pyreneeën waar Maria in 1858 meerdere malen is verschenen aan de eenvoudige molenaarsdochter Bernadette Soubirous. In 2004 worden 21 reizen aangeboden, naar keuze per trein, vliegtuig of bus en variërend in verblijfsduur. Deelname is mogelijk voor alle belangstellenden, ook voor mensen die specifieke zorg of medische begeleiding nodig hebben. Het programma van de bedevaartreizen is een afgewogen mix van op bedevaart zijn en ontspanning. Ook een bedevaart kent vrije tijd om pelgrims de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en om alle ervaringen een plaatsje te geven. Wilt u meer weten, bel (073) 681 81 11.

Deelname aan bedevaartreizen kent een groeiende belangstelling. In 1995 vervoerde VNB Nationale Bedevaarten nog 4.500 deelnemers, in 2003 is dit aantal al gestegen tot ruim 7.100. Hieruit blijkt dat de kwaliteit van de reizen wordt gewaardeerd maar ook dat mensen, ondanks de ontkerkelijking, blijven zoeken naar antwoorden op vragen aangaande geloof en geloofsbeleving. Het publiek heeft daarnaast steeds meer vrije tijd en meer te besteden en dus komt een bedevaart steeds vaker voor op het wensenlijstje. Tot slot speelt mee dat de programmatische invulling, naast het bedevaartprogramma, ook volop ruimte en tijd biedt voor rust en ontspanning.

Aanvullende informatie is te verkrijgen bij:
VNB Nationale Bedevaarten
Will van Heugten
(073) 681 81 11
www.lourdes.nl

26 jan 04 17:30