Ingezonden persbericht


Dossier over levensomstandigheden in Irak

P E R S B E R I C H T
Van het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'

Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' brengt dossier uit over levensomstandigheden in Irak

Utrecht, 26 januari 2004 - Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' heeft een dossier uitgebracht met actuele informatie over de huidige levensomstandigheden in Irak. In de brochure wordt met name ingegaan op de alledaagse levensomstandigheden van de doorsnee Irakees. Deze zijn de afgelopen maanden nauwelijks verbeterd.

De humanitaire situatie in Irak blijft onverminderd slecht. Verbeteringen vinden slechts zeer langzaam plaats, terwijl er op sommige vlakken alleen maar verslechteringen te vermelden zijn. De kwaliteit van het water blijft slecht en de werkloosheid bedraagt op dit moment 50% van de beroepsbevolking. Daarnaast vallen er nog steeds, al dan niet per ongeluk, slachtoffers door gewapend optreden van de bezettingstroepen. In toenemende mate komen er berichten binnen over mensenrechtsschendingen door bezettingstroepen. Daarnaast staan de vakbonden en de vrouwenrechten onder druk. Er is een aantal gevallen gemeld van arrestaties van vakbondsmedewerkers en een vakbondskantoor is door Amerikaanse troepen bestormd en gesloten.

Het dossier, dat 43 pagina's omvat, is te downloaden via http://www.wereldcrisis.nl.
Voor verdere informatie kan men zich wenden tot Mark Akkerman (06-10328106) en Karel Koster (06-13223359)

-- Lees ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers - vraag proefnummer! Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - omslag@omslag.nl Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - 040-2910295 - http://www.omslag.nl