Waterschap Zuiderzeeland


Nieuwe secretaris-directeur Waterschap Zuiderzeeland Ir. J.B. van der Veen uit Almere wordt de nieuwe secretaris-directeur van Waterschap Zuiderzeeland. Vanavond 26 januari 2004 om 20.00 uur is in een extra Algemene Vergadering over zijn benoeming besloten. Ir J.B. van der Veen

Jaap van der Veen (48 jaar) heeft eindverantwoordelijke managementfuncties vervuld bij het Kadaster en bij het advies- en ingenieursbureau Oranjewoud. Hij heeft expertise en affiniteit op het gebied van beheer en inrichting van de fysieke ruimte, is vertrouwd met de ontwikkelingen binnen de waterschapswereld, met bestuurlijke processen en externe gerichtheid.

Met de overdracht per 1 april 2004 door de huidige secretaris-directeur a.i. E.P. Schuringa wordt een belangrijke periode voor het waterschap afgesloten en start het proces van realisatie van de door de Algemene Vergadering van het Waterschap Zuiderzeeland vastgestelde missie en visie. De heer Van der Veen zal het bestuur ondersteunen bij de positionering van het waterschap. Ook zal hij richting en leiding geven aan het voltooien van de organisatie-inrichting en de bedrijfsvoering, zodat het waterschap in de samenwerking met de partners in water de bij de ontwikkelingen in de waterwereld passende rol kan vervullen.