Openbaar Ministerie

24 januari 2004

Opsporing Verzocht: een schietpartij met dodelijke afloop in Amsterdam

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 26 januari (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die worden behandeld:

Een gewapende overval in Utrecht
Gele tanden, een onverzorgd uiterlijk, maar wel een Tommy Hilfiger jas. Zie hier een deel van het signalement van de dader, de man die in Utrecht met een mes een drogisterij overviel.

Gezocht: Voetbalvandalen in Amsterdam

1 oktober 2003, bij aanvang van de voetbalwedstrijd Ajax Club Brugge, is er een groep Ajax supporters die stenen gooit naar de ME. Een aantal is al aangehouden maar maandagavond speciale aandacht voor 4 nog aan te houden personen.

Resultaten
Wim van Ham is in de studio de man van de resultaten. Hij onthult wat de vorige uitzendingen hebben opgeleverd.

Een schietpartij met dodelijke afloop in Amsterdam Elvis Hans zat rustig een sateetje te eten en werd ineens dodelijk geraakt door een kogel. Hij was een onschuldig slachtoffer die nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus 2002. Maar de politie wil weten waarom die schietpartij plaatsvond. En wat heeft de schietpartij te maken met een eerdere schietpartij in 1997 in discotheek Timeless (inmiddels Party Crew geheten) op het Leidseplein.

Doorrijden na aanrijding in Breukelen
Hij overleefd het gelukkig wel, de jogger die in Maarssen op de parallelweg van de A2 van zijn sokken wordt gereden. Het is dan zondagmiddag 21 december rond half vier. Maar waar zijn de drie mensen gebleven in de Volkswagen Golf die hem hebben geschept en vervolgens doodleuk door zijn gereden?

Gezocht: Voetbalvandalen Amsterdam
Nogmaals aandacht voor de 4 supporters die bij de wedstrijd Ajax Club Brugge op 1 oktober 2003 met stenen gooiden naar de ME.

Resultaten
Wim van Ham van het KLPD over de eerste resultaten naar aanleiding van de uitzending van 19:30 uur en misschien kan hij ook het één en ander vertellen over eventuele opgeloste zaken.

Doorrijden na dodelijk aanrijding in Lomm
Een groot raadsel is de volgende zaak in Lomm (bij Venlo). Een jonge Duitse man wordt dood gevonden. Hij heeft een auto-ongeluk gehad. Maar er zijn veel vragen, o.a. met wie hij mogelijk voor zijn ongeluk in een café in het Duitse Tönisvorst was?

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief die de Avro elke vrijdag verzend. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.