Crucell N.V.

Published: 08:00 26.01.2004 GMT+1 /Source: Crucell N.V. /AEX: CRXL /ISIN: NL0000358562

Ronald Brus benoemd tot CEO van Crucell

Leiden, 26 januari 2004 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) maakte vandaag de benoeming bekend van Ronald H.P. Brus, arts, tot nieuwe Chief Executive Officer. Bij de bekendmaking zei Pieter J. Strijkert, PhD, voorzitter van Crucell's Raad van Commissarissen dat Dinko Valerio, PhD, als onderdeel van de geplande managementwijziging is afgetreden als President en CEO.

De Raad van Commissarissen heeft Ronald Brus (40) met ingang van 26 januari 2004 benoemd tot President en CEO. Hij zal ook de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur vervullen.

Daarnaast heeft de Raad van Commissarissen Crucell's Chief Scientific Officer Jaap Goudsmit (52), arts, PhD, met ingang van 26 januari 2004 aangesteld als lid van de Raad van Bestuur

Ronald Brus trad in 1997 als Executive Vice President Business Development in dienst bij Crucell, en was verantwoordelijk voor alle licentieovereenkomsten en commerciële samenwerkingen. In maart 2003 werd hij benoemd tot Chief Operating Officer, waarbij hij verantwoordelijk werd voor de bedrijfsvoering en R&D activiteiten. Voordat de heer Brus bij Crucell in dienst trad vervulde hij verschillende seniorposities bij Forest Laboratories (New York) en de Zambon Group (Milaan). De heer Brus studeerde medicijnen aan de Universiteit van Groningen.

Dinko Valerio zei: "Gedurende het laatste jaar was de heer Brus verantwoordelijk voor Crucell's overgang van een technologiebedrijf naar een bedrijf dat eigen producten ontwikkelt. Nu deze koerswijziging succesvol is volbracht, is de tijd rijp om het leiderschap aan hem over te dragen. Ronald Brus heeft bewezen managementcapaciteiten en de benodigde kennis van het bedrijf en de markt, om Crucell naar de volgende stadia van groei te leiden."

Dinko Valerio, die Crucell mede heeft opgericht, zal tot 31 december 2004 voor het bedrijf blijven werken, waarbij hij zich richt op externe relaties. De Raad van Commissarissen zal Crucell's aandeelhouders aanbevelen hem per 1 januari 2005 in de Raad van Commissarissen te benoemen.

"Ik ben erg verheugd dat Dinko Valerio bij het bedrijf betrokken zal blijven," zei Pieter Strijkert, voorzitter van Crucell's Raad van Commissarissen. "Zijn betrokkenheid betekent dat Crucell voordeel blijft houden van zijn visie en zijn diepgaande kennis van het bedrijf en zijn belanghebbenden."

De meest recente toevoeging aan de Raad van Commissarissen is Sean Lance, die vanaf 1 januari 2004 is toegetreden. De heer Lance was voorheen Voorzitter en Chief Executive Officer van Chiron Inc. en Chief Operating Officer van Glaxo-Welcome.

Pieter Strijkert zei verder, "Sean Lance's ervaring, track-record en toewijding aan Crucell zijn erg belangrijk voor het voortgaande succes en de toekomstige groei van het bedrijf."

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria en West-Nijl virus. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Aventis Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor een Ebola vaccin en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6(TM) technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6(TM) technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en heeft momenteel 180 medewerkers. Crucell staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on April 18, 2003, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Klik voor de PDF-versie van dit bestand op onderstaande link:

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Louise Dolfing
Manager Corporate Communications
Tel. +31-(0)71-524 8863
l.dolfing@crucell.com